Julafton och en typisk juldag

Dec 24 2006 Published by under Vardagssnack

Juldagar är bra för då behöver man inte ha dåligt samvete för att man inte orkar göra nåt, det är liksom okej… =P Har ägnat dagen åt doktor House, introducerade honom för mamma imorse och om jag är besatt så är det inget emot vad mamma blev, ett par timmar och 8 House-avsnitt senare… ;) Anyway, det är bara juldag en gång om året…

Igår var en toppenjulafton =) Började dagen med glögg, pepparkakor och en massa godis i stallet, hela familjen var med och mamma vågade sig långt in i stallet och hälsade på både Djingis och Kotten… ;) Gav hästarna extra mycket morötter och ryktade bort ett tjockt lager lera från nallebjörnspälsen (vem vill fira jul med fullt av lera i öronen???)…

Körde hem på olycksdrabbade E6an med de vita träkorsen. 3 dödsolyckor på en månad är 3 för många och det känns extra sorgligt när det är jul… Men vita träkors är en fin påminnelse, det är bra att de får vara kvar.
På vägen hem stannade vi till på kyrkogården och sa god jul till morfar. Inte för att jag tror att han är kvar där men det kändes ändå bra att göra det… Och tända ljus. Så han vet att vi tänker på honom.

Det känns lätt wierd när det är 8 grader varmt på julafton och man kan gå ut en sväng i sandaler utan att förfrysa, men jag har inget emot det, det får gärna vara varmt och skönt så jag slipper frysa… Tror det är där problemet ligger; hade det kallats "global nedkylning" istället hade det inte känts lika positivt trevligt…

Strax efter 4, efter att familjen till slut gjort sig klar och snubblat runt varandra ett bra tag (mamma med nikotinbrist utstrålade inte direkt julefrid, men det löste sig..), var det dags att åka till Oxie för att träffa släkten. Alltid trevligt =) Åt julmat (eller ja, lax, ägg, bröd, väldigt lite sill, lite jansonsfrestelse, en köttbulle, en halv prinskorv och lite gröt, not a big fan of julmat…) och var social. Fick födelsedagssång och -present i efterskott ozzå =)

Sen kom tomten och skrämde slag på kusinens 1,5 åriga dotter, hon var inte alls imponerad av en tjock röd gubbe med skägg, förståndig unge ;)

Efter att ha snurrat runt i affärer torsdag + fredag hade jag lyckats få ihop julklappar som jag var riktigt nöjd med. Och, ännu bättre, de verkade bli uppskattade =)
Jag gav bort:
* Marsipangris och bok om olika sorters vin – till pappa.  
* Sandras bok Maskrosungen, boken Vad hände på vägen till Damaskus? och filmen The life of David Gale – till mamma.
* USB-gran, filmen Grinchen – julen är stulen, ett ägg med studsande lera, foto på hennes favorit-rödtott med hans autograf på samt några dataspel Tuss brors flickvän fått från sitt jobb – till syrran.
* Almanacka för 2007 med CSI-gänget – till mamma och syrran.
* Parfym – till mormor.
* Ett par olika sorters hälsote – till farfar.
* Choklad i fin pyramidstapel – till farmor.
* Presentkort på Hansacompagniet - till kusin (från hela familjen).
* Andra säsongen av Desperate Housewifes – till kusins man (från hela familjen).
* Gosedjurshäst, böckerna Pricken och Morris på stora ängen – till kusinbarnet.
* Vin – till farbror, moster och mosters man.

Och jag fick:
Från mamma och pappa:
* Ansiktskräm
* Mascara
* Halsband med delfin, som mamma köpte när hon var på La Gomera
* Första säsongen av House M.D. på dvd
* Pengar

Från syrran:
* Tuss och jag fick bilen hon vann i Globen. Så nu ska vi ut och köra Suzuki nån helg ;)

Från mormor:
* Första säsongen av Bones på dvd
* Chokladkartong
* Pengar

Från farmor & farfar:
* Pengar

Från farbror:
* Boken Dödens kemi
* Pengar

Från kusin + hennes man +moster +hennes man:
* Presentkort på Skivlagret
* Pengar

Vi åkte hem från Oxie vid tio-tiden, var rätt lagom, var lagom trött på julmat och halv-döva släktingar vid det laget… ;) Kopplade av en stund, busade med katten (som är en julaftonskatt som fyllde 8 år igår) och gick sen och la mig, och passade på att sova läänge (eller, vaknade strax efter 7 men orkade inte riktigt gå upp just då…). Och idag har det som sagt varit en lat dag. Rätt skönt faktiskt…

Nu är det bara julklapp till Lisa, Mipp å Tob som återstår, sen är jag färdigjulad för i år. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på till dem, men det löser sig nog. Har fått reda på ett par saker Lisa önskar sig, ska utöva utpressning mot Mipp för att få reda på nåt han vill ha. Och Tob har övergett oss för att åka till Thailand, så kan inte rådfråga honom, vilket å andra sidan gör att jag kan köpa nåt riktigt galet ;)

Anyway. Ska vara social mot familjen nu…
Puss!

Comments are off for this post