Best day ever…

Dec 04 2006 Published by under Globen Horse Show

Eller, ja, iaf en av de bästa födelsedagarna nånsin… ;) Även om det nog var första födelsedagen jag inte träffade mina föräldrar, vilket känns lite skumt. Å andra sidan har jag träffast syrran. Och min underbara Tuss-älskling. Som lagat jättegod middag, bakat lussekatter, fixat efterrätt och blåst upp och hängt upp 70 ballonger i taket åt mig. Älska Tuss!

Globen igårkväll var toppen =)
Först inledningsshow med en urhäftig häst i en bubbla… Fascinerande ;)

Därefter en hoppklass. Och sen visades tyska hannoveranare och holsteinare, 3- och 4-åriga hästar som gick i riktigt underbar, milkshakes-mjuk dressyr. Och sen hingstar som hoppade över flaggor. Och bilar. Och varandra. Hade aldrig vågat rida mot ett hinder bestående av två hingstar som står tätt med bakdelarna mot varandra mellan hinderstöd. Eller mot ett gigantiskt bilhinder, men men…
      

Sen var det en av mina favoriter, fyrspann. Är riktigt häftigt att man kan styra tre ton hästar + vagn på det sättet. Och är alltid toppenstämning i Globen när de kör =) Och efter det var det jokerhoppning, alltid skoj att se hur galna svängar ryttarna kan hitta…

Och sen var det dags för min nya favorit; horseball. Så grymt coolt ;) Åh, om man bara hade balans. Och bollsinne… Grymt härlig stämning bland publiken också, delades upp i två halvor och tilldelades ett lag att heja på, var hockeystämning. Minst… ;)

Efter det var det julavslutning, då Tomas Eriksson och Fredrik Persson körde sexspann, vilket är om möjligt ännu häftigare än fyrspann… Och fick en skön känsla av att det snart är jul, när tomten och stjärngossarna kom in…

Lyckades ta oss hem sen utan att bli alldeles för tillplattade, på tunnelbanan var där 1200 pers, med klar övervikt på främre änden av tåget, vi hittade sittplatser längst bak och klarade oss ganska bra… Åkte hem och sov… ;O)

Och imorse blev jag uppvaktad, fick Pirates of the Caribbean – död mans kista på dvd av syrran, presentkort på ansiktsbehandling av föräldrarna (plus att jag fick globenbiljetterna av dem) och pengar av Tuss föräldrar.

Sen åkte syrran och jag tillbaka till Globen, snurrade runt i Annexet och kollade på alla utställarna, syrran köpte ett grimskaft och var glad och nöjd. Köpte vare ett program ozzå. Visade sig att Royne Zetterman hade skrivit sin autofgraf i ett av alla tusentals program som såldes. Visade sig att autografen befann sig i syrrans program. Visade sig att syrran hade vunnit 1a pris i en utlottning. Visade sig att första pris var en fulltankad Suzuki under valfri helg det kommande året. Och hon som knappt får övningsköra… ;)

Kollade på ponnyhoppning och grrand prix-hoppning, gick riktigt bra för Sverige och ovan nämnde Royne som vann en bil. Inte bara under en helg ;)

Åkte hem till Tuss som lagade underbar middag till oss. Och hade bakat lussekatter. Min Tuss är världens finaste Tuss!

Och sen tillbaka till Globen, tog en sväng i Annexet, så syrran kunde köpa ännu fler grimskaft. Och ett snyggt schabrak. Och hittade till våra (jättebra) platser lagom till ponnyhoppningen började. Är riktigt skoj att se ponnyer hoppa. Och ännu roligare att Emilie Nordström vann, eftersom hon rider för MCR. Woohoo ;)

Tittade på fler tyska hästar. Och sen världens roligaste maskeradhoppning. Höll på att dö av skratt när Geoff Billington och John Whitaker (som verkligen är gravallvarlig-hyperseriös när han rider) kom in utklädda till tomtar. Fattiga tomtar som tyckte tomte-arbetsmarknaden var väldigt begränsad. De ville göra nåt annat. Så Chippendales-tomtar. Som strippade. Och gjorde armhävningar. Och bjöd på sig själva så enormt mycket. Och red i kalsonger och stövlar. Galet skoj att se ;)
      
   
Därefter ännu mera horseball, gick inte så bra för vårt lag den här gången, men skoj ändå. Och sen höjdhoppning. Sågh sjukt obehagligt ut när hindret låg på 2,18m. Som ingen klarade. Men 2,03m är galet höget det ozzå… =P Hade fått svindel. Eller, rättare sagt, får svindel av hinder högre än en meter… så…
       

Och nu har vi kommit hem. Och firat mer födelsedag, Tuss har fyllt vardagsrumstaket med 70 ballonger och vi har festat på lussebullar och glass. Och nu ska jag sova, för jag är riktigt trött. Efter en helt underbar helg och födelsedag…
Puss!

Comments are off for this post