Hög Freud?

Okt 09 2006 Published by under Filosofiskt Flumm

Helt underbart fint väder idag ozzå, börjar känna mig bortskämd ;) Fast var betydligt kallare idag, bara 6 grader när jag gick upp, brr…

Har ägnat dagen åt Freud. Och hans Drömtydning. Och han är inte klok på en fläck… =P Han tolkar in mer skumma underliggande meningar än Lisa och jag gjorde som flummiga fjortisar… ;) Och det rör sig i vissa fall om så långsökta saker så man bara vill slå honom med boken i huvudet. Och påminna om Ockam´s razor. Om du hör hovslag, tänk hästar, inte zebror…
 
En man drömmer om en överrock som känns för tjock även om det är kallt ute. Freud tolkar detta som att mannen är orolig för kondomer, de ska inte vara för tjocka och inte för tunna. Ehh…

Visst, vissa saker känns helt begripliga. Som att drömmar tar upp detaljer och händelser som inträffat de senaste dygnen. Men resten blir bara lite för flummigt och långsökt. Och han pratar om sexualkemi… Som jag inte riktigt har fått grepp om vad det är, mer än att det låter skumt… Freud pratar dessutom mycket om kokain, han har skrivit en uppsats han är väldigt stolt över, där han analyserar kokainets positiva verkningar hos hans patienter. Så, hur hög var Freud när han tydde drömmar??? ;) 

Det har inte hunnit hända så mycket mer än Freud idag, har pratat lite med mamma och slöat en del. Imorron ska jag iväg till skolan och köpa ett kompoendium, så jag har nåt mer att läsa… Mer psykologi, dock inte Freud..
Puss!

2 responses so far

  • Tennis skriver:

    HAHA.. jag kan tänkta mig hur han satt där, lite påtänd och hitta på utan att ha någon aning om vad det skulle få för följder.. =)

  • Frippe skriver:

    Jag skulle precis anmärka om att han hette Ockham men sen kollade jag upp det och hans namn kunde stavas på tre olika sätt=)