Världsfrånvänd…

Apr 09 2006 Published by under Filosofiskt Flumm

Har ägnat helgen åt att vara världsfrånvänd… Börjat spela Sims igen, återupplivat en gammal familj och fått tredje generationen att växa upp… Tar sån tid bara… Och jag tappar helt verklighetsförankringen och engagerar mig för mycket i om min familj klarar sig bra… =P

Och sen har jag återupptagit läsandet av en bok som är minst sagt märklig. Och blir på nytt världsfrånvänd, vandrar omkring i bokens värld och lyssnar på vad Platon säger. Är allt bara idéer? Kan något förutom våra idéer existera?

Imorse, i ett infall av plötslig verklighetsförankring (kanske till följd av att jag var pigg och vaken 06.50, rise and shine… ), pluggade jag lite. Lite Hegel (inte så vettig), lite Liberalism (betydligt vettigare) och väldigt mycket Marx/Engels/kommunism (typiskt ovettigt). Väldigt mycket revolution och klasskamp. Lär bli mer av det på föreläsningen imorron, har fått för mig att den ska handla om politiska åskådningar…

Anyway, har inte gjort så mycket annat vettigt. Vädret är helt underbart jättefint, i alla fall idag, igår regnade det en del, å andra sidan var det 9 grader varmt, så varmt har det inte varit sen i… oktober??

Idag fyller Tob år, fuskisen är i Spanien och latar sig ;) Ska träffa Lisa och Mipp nästa vecka och försöka hitta present till Tob, kan bli intressant… =)

Nu ska jag käka middag, har en idé om att jag är hungrig… ;)
Puss!

Comments are off for this post