Om omvägar

Mar 14 2006 Published by under Filosofiskt Flumm

Om en genväg till ica går över parkeringen till försäkringsbolaget If…s hus… Kan man kalla genvägen för en omväg då? Eller en om….väg?

Anyway… Varit hemma idag, pluggat en del, läst klart första kapitlet (på 70 sidor) om den vetenskapliga revolutionen som aldrig ägt rum

Har städat lite också. Lyckats kvadda en golvmopp… Vet inte riktigt vad som gick snett… =P Bara att inse, är vansinnigt klumpig… Eller så konspirerar tingen mot mig. Tror mer på det senare…

Är rätt seg, chattar med Tob och Jannike, ska snart sova. Imorron är det skola, föreläsning om en gubbe vars namn börjar på L… Vet att han kommer från Leipzig men glömmer hans namn hela tiden… Har för mig att det liknade staden… Typ Leibniz… Kan man heta det? =P Ajja, får klarhet i det imorron… 
Iaf, läste Voltaires bok Candide på gymnasiet. Fick reda på först nu att Candide är en parodi på denne Ls åsikter. Visste att Voltaire var hyfsat ironisk när han talade om att vi lever i den bästa av världar, men kändes bra att få klarhet i vad han egentligen ironiserade över. L var nämligen helt seriös när han tyckte att vi faktiskt levde i den bästa av världar…    

Nog dags att sova nu. Ska kanske gå en sväng i stan imorron, har nån rabattgrej som går ut på söndag, på åhlens… Borde köpa en nagelborste… och nya bordstabletter… och vårkläder… fast nä, snön skulle ligga kvar till april, vansinnigt deprimerande, skiter i vårkläder…

Kom förresten ihåg att den tomatsåsbefläckade mattan skulle tvättas idag!
Puss!

Comments are off for this post