Fascinerande Newton…

Mar 16 2006 Published by under Filosofiskt Flumm

Har varit på föreläsning idag, om Newton. Är lite fascinerad av honom, han var väldigt hemlig och privat, hade ett eget alkemistiskt labb hemma och ville hitta en världssjäl… Och han lyckades bevisa att lagar som gäller på jorden ozzå gäller i rymden… Med gravitationskrafter och grejer… Och, lite ironiskt, han såg alla krafter osv han upptäckte som ett bevis på att Gud fanns. Senare användes just de krafterna som bevis på att gud inte alls existerade… 

Snackade med mamma och syrran i telefon nyss, trevligt =)  

Annars har det inte hänt så mycket idag, har pluggat lite (flitig!), varit på ica och handlat mat, käkat middag och diskat… Inget jätteskoj på tv…

Chattar lite med Mipp nu, ska pressa honom på fler resplaner ;) Imorron är jag ledig, ska vara hemma och finally läsa ut boken om vetenskaplig revolution… Och städa. Så huset är i presentabelt skick när Mipp och Robin kommer hit… Typ dammsuga… Är inte så stökigt egentligen… =P
Puss!

Comments are off for this post