Me against God?

Feb 18 2006 Published by under Filosofiskt Flumm

Inte skrivit här på ett tag, tillfälligt infall av oinspiration typ… Tenta nästa lördag, blir mycket pluggande fram tills dess. Har läst klart om de antika grekerna och kastat mig över medeltiden (då gud visst hade semester, om man får tro Bruce Almighty..). Är väldigt mycket att läsa men väldigt intressant. Inte riktigt lika fascinerande som antika greker, men ändå… Ska läsa typ 100 sidor imorron, sen är medeltiden slut (i boken iaf..). Borde läsa nån text av nån Thomas oxå, ska undersöka vem Thomas är närmre imorron tror jag…

Anyway.. Läst mycket om alla försök som gjort för att förena Platon/Aristoteles med kristendomen/islam… Och får problem. Plötsligt är det me against God.. Om gud är god och har skapat allt, varför skapade han då ett helvete? Och en djävul?

Diskuterade skapelseberättelsen med mamma häromdan.. Om människan är skapad till guds avbild, varför fördöma människan och kasta ut människan ur lustgården och göra människan syndig när människan åt vishetens frukt och blev medveten om omgivningen på samma sätt som gud? Borde väl bara ha förstärkt likheten? Var ormen ond? Varför skapade gud i så fall en ond orm?? Eller, om nu inte ormen var ond, varför skapades den med en list som uppenbarligen både människorna och de andra djuren saknade??

Och, om gud nu var allvetande borde han juh ha vetat om att människan skulle smaka på frukten? Didn´t he saw it coming?? Varför gjorde han i så fall inget åt det i förebyggande syfte, typ högg ner trädet och slog knut på ormen??

I don´t buy it…

Well… Ska sluta flumma nu, tar resten med mamma på telefon eller nåt =P Hon skulle vara på nån "änglakurs" i helgen, ingen aning om det var kurs i hur man gör snöänglar, pysselänglar eller hittar skyddsänglar, men… =P

Här har det varit grått och trist väder, kommit mer snö… Känns som ny istid, snön lär inte hinna smälta unnan innan det är dags för nästa vinter  =/

Kollade lite på melodiskrället i kväll, vet inte riktigt vad jag tycker… Det absolut mest positiva med den är att Mipp och Robin kommer hit för att se finalen (och träffa oss..)..

Ska nog sova snart, har mycket medeltid kvar att läsa om imorron. Har föreläsning på måndag, sen är jag ledig fram till tentan, så har verkligen tid att plugga.. Fast torsdag är vikt åt bokrean =)
Puss!

Comments are off for this post