If you see the wonder of a fairy tale…

Aug 19 2008 Published by under Vardagssnack

Har nästan landat i vardagen efter en halvhysterisk vecka. Intensiv är liksom bara förnamnet… Men har hunnit träffa en hel massa underbara personer och hittat på en hel massa roligheter, vilket ju aldrig är fel :)

I onsdags kom mamma hit vid lunchtid. Mötte henne på centralen och åkte till Mörby för att käka lunch och titta lite  affärer. Sen åkte vi hem och hade en lugn eftermiddag, var ute och promenerade i ett mysigt sommarregn och hade det jättetrevligt.

Mamma sov här och på torsdagen var vi riktigt effektiva ;) Jag hade föreläsning kl 9-11, mamma snurrade runt i affärer under tiden, sen möttes vi på Hötorget, käkade lunch tillsammans och tog tunnelbanan till Naturhistoriska riksmuseet. Kikade på allt från dinosaurier till ädelstenar och passade också på att se en Imax-film om havet på Cosmonova. Åkte hem och käkade middag tillsammand med Tuss och hans föräldrar, som också kommit upp från Skåne.

I fredags åkte mamma och jag till centralen och mötte syrran och pappa som flugit och dök upp med Arlanda Express-tåget. Min familj gick från perrongen och cirka 10 meter in på cityterminalen där de bestämde sig för att käka smørrebrød och kika på Wonderful Copenhagen-planscher på ett danskt café, way to go… ;)
Anyway, tog oss från centralen och hem till mig där vi fikade, sen tog mamma och pappa bussen till Solna C, där de skulle bo på hotell. Syrran och jag ägnade eftermiddagen åt att slöa och titta på Disney-filmer.

På kvällen tog vi oss till Solna C och gick på restaurang hela familjen tillsammans med Tuss och hans föräldrar. Därefter var det dags för helgens höjdpunkt, vi tog oss till Globen där vi sammanstrålade med Mipp, Rob och Tob, samt mammas vänninna och hennes dotter (lite imponerad över att det gick att koordinera 12 personer som höll till på 4 ställen i stan till ett och samma ställe). Och i Globen var det dags för Mamma Mia! Äntligen, jag bokade biljetterna i december förra året… Föreställningen var underbar, fullt ös och den gjorde mig sådär härligt glad. Trots att jag såg den svenska uppsättningen för 2 år sen och filmen för drygt en månad sen, och trots att det är samma story så tycker jag fortfarande lika mycket om den, minst :)

Syrran sov hos oss, hade lite planer på att åka till Cosmonova och kika på Mumiefilm, men orkade inte riktigt, så satt hemma och spelade spel och käkade kakor istället ;) Tuss och jag lämnade syrran och Tuss föräldrar på tåget vid lunchtid, sen träffade vi Mipp och Rob, snurrade runt en sväng i stan och käkade lunch tillsammans, jättetrevligt :) På kvällen kom mamma och pappa hit, vi promenerade bort till Ulriksdals Wärdshus där vi åt en jättegod middag :) Efter maten promenerade vi en sväng genom slottsträdgården, kikade på månförmörkelsen och hade det mysigt.

I söndags vinkade Tuss och jag av mina föräldrar på centralen, sen träffade vi Mipp och Rob vid Slussen. Vandrade runt på Söder lite lätt planlöst, käkade lunch tillsammans och hade det trevligt trots att vädret var rätt trist. Vi hade en sms-diskussion med Tob som satt på tåget på väg hem till Malmö och hade råkat hamna mitt emot en man som var väldigt lik Martin Melin… Tob smygfotograferade och vi tyckte att han skulle gå fram och be om en autograf ;)

Och nu är det vardag igen, allt Skåne-folk har åkt söderut och Tuss och jag är ensamma. Dessutom börjar det bli höst, vet inte riktigt vad jag tycker om det…

Igår kikade jag lite på OS -laghoppningen som inte alls gick speciellt bra- och sen avverkade jag 4 bibliotek på lite mindre än två timmar; lämnade tillbaka böcker på Riksdagsbiblioteket, Bergshamrabiblioteket och Universitetsbiblioteket, och lånade lite ny kurslitteratur på Stadsbiblioteket och Universitetsbiblioteket… Ska läsa en kurs om Populärkultur till att börja med. Och mytologi…

Comments are off for this post