Framtidsproblematik

Apr 15 2008 Published by under Vardagssnack

Vill jag läsa en kvällskurs i Mytologi eller en översiktskurs om Dinosaurier i höst? Funderar på att läsa några poäng extra, men vill ju läsa roliga och intressanta grejer, så nu har jag anmält mig till diverse kurse om mytologi, dinosaurier, etrusker, rastänkande och antik grekiska. Hjälp vad jag kommer bli attraktiv på arbetsmarknaden ;)

Det finns så vansinnigt mycket jag vill plugga; jag vill lära mig lite latin, jag vill läsa mer historia, jag hade gillat att kunna lite antik grekiska, jag vill läsa nån kurs på Berghs och någon gång i framtiden vill jag ta upp idéhistorien igen, hade absolut kunnat tänka mig att doktorera i det, eller iaf ta en mastersexamen. Jag saknar att läsa idéhistoria, det kändes som om jag lärde mig mer om hur världen ser ut och är uppbyggd under tre terminer än vad jag lyckats lära mig på 12 år i grundskolan. Och nej, det gör mig kanske inte så vansinnigt anställningsbar, men jag har en enorm nytta av det, hela tiden. Det ger mig en historisk och vetenskaplig kontext att knuffa in allt annat jag pluggar i vilket gör allt mycket enklare.

Men till hösten… Min medie- och kommunikationskurs fortsätter ju, ska skriva B-uppsats till vintern, men det kan ju vara skoj att läsa något extra. Frågan är bara vad…

Nu ska jag sova. Imorgon är det grupparbete för hela slanten, vi ska analysera bloggar. Det är absolut inget fel på det heller ;)

Comments are off for this post