Ekorrn satt i granen…

Apr 06 2008 Published by under Vardagssnack

Idag är det mulet och grått, passar rätt bra eftersom jag tänkt sitta inne och plugga. Imorron ska jag iväg en sväng till Riksdagsbiblioteket och hämta en bok jag beställt (älskar utbudet av bibliotek i den här stan – har typ 9 olika lånekort, Tuss kallar mig för lånekortsfetischist…).

Igår var det däremot riktigt vårväder; solen strålade och fåglarna kvittrade. Tuss och jag passade på att gå en långpromenad med kameran i högsta hugg :)
Vårtecken (de här första 5 är fotade med iPhonen, resten med den helt underbara kameran):
Tussilago! Fjäril Klipphäll
Klipphäll Tuss!
Tussilago, fjäril, solvarm klippor och Tuss in action ;) (den sista bilden är tagen i ett hysteriskt motljus, var helt övertygad om att det bara var ljuset som skulle synas, men iPhonen imponerade lite som kameramobil…).

Me!
En tuss bland en massa Tussilagon!

Gräsänder Gräsand
Några gräsänder vid vattnet.

Vi gick vidare och hittade plötsligt en ekorre, hade ”fel” objektiv (28-80mm, inget man zoomar speciellt mycket med) på så de första bilderna är inte helt lysande:
ekorre1 Ekorre0

Men sen skiftade vi objektiv (till tele-zoom, 70-300mm) och då blev jag riktigt nöjd med resultatet (de är hyfsat förminskade här):
ekorre2 ekorre5 ekorre4 ekorre3
Tänkte inte så mycket utan klickade mest ;) Passade på att testa sportläget på kameran, det funkade riktigt bra!

Nu ska jag sätta mig och plugga… Förresten, varför börjar gubben som blåser löv jobba kl 9 på morgonen en söndag? Förstår inte alls…

2 responses so far