Att analysera en blogg

Apr 17 2008 Published by under Livet som student

Redovisade vår blogganalys idag på ett seminarium, gick riktigt bra :) Har analyserat den här bloggen, som är lätt tråkig, vänsterpartistisk och allmänt dåligt uppdaterad (kanske just därför som vår analys blev så intressant, vi ville ta nån lite okänd politikerblogg, Carl Bildts blogg är ju inte direkt okänd)… Inläggen, skrivna av den medelålders vänsterpartisten Siv Holma är väldigt politiska, förutom det här, när Markus vann Idol 2006:

”Jag rördes till tårar när denne mörke yngling tog scenen i besittning och sjöng för allt vad tygerna höll. Med sin karakteristiskt höjda hand i luften såg det ut som om han försökte nudda himlen i sångerna. Han nådde kanske inte himlen men hans röst nådde mitt hjärta.”

Okej att han kommer från hennes hembygd (där hon är lokalpolitisk kändis, typ), men ändå… Det är det enda personliga inlägget på hela bloggen vilket gör att det känns lite vilsekommet och fel. Och jag vet inte om jag är cynisk, men rent hypotetiskt; säg att det inte är Siv, 55+, lokalpolitiker i Kiruna, som skriver utan (den fullständigt påhittade) Sven, 55+, lokalpolitiker i Vänersborg. Och året är inte 2006 när Markus från Kiruna vann Idol, utan 2005 när Agnes från Vänersborg vann. Tänk om Sven blivit eld och lågor efter att ha hört Agnes sjunga. Hade han kunnat publicera inlägget ovan utan att bli stämplad som snuskgubbe…?

Anyway, färdigreflekterat över det. Imorron är jag ledig, ska försöka att plugga lite och sortera tidnigar. Jag förstår inte var alla olästa tidningar kommer ifrån (för jag själv kan väl knappast vara en bidragande orsak?!?), har en osorterad hög i sovrummet och två i vardagsrummet, den ena ligger på golvet och är aningens i vägen. Igår dröjde det fram till runt kl 8 på kvällen innan jag hann läsa dagens skörd av blogginlägg. Jag hade varit ifrån bloggvärlden i ungefär 20 timmar och jag hade runt 200 inlägg som väntade på mig. Och visst, jag scrollar förbi en hel del utan att läsa mer än rubriken på inlägget. Men ändå… Får nog skylla på nån slags fetisch för bokstäver och ord, det hade förklarat en hel del..

Comments are off for this post