Stockholm International Horse Show 2007

Dec 13 2007 Published by under Globen Horse Show

Så… Syrran var här ett par väldigt intensiva dagar för snart 2 veckor sen, hann med dinosaurie-film på Cosmonova, lunch på Taco Bar, besök i djuraffär och en hel massa shopping (faktiskt så mycket så syrran fick utrustas med en stor blå plastkasse från IKEA för att överhuvudtaget komma härifrån med allt.. ;)…). Dessutom var vi på helt underbara Stockholm Horse Show i Globen för fjärde året i rad, galet skoj!

Såg kvällsföreställningen på lördagen, mycket folk och skön stämning i Globen :) Först invigningsshow med islandshästar, pegasus och konståkare, jättefint. Sen var det hoppning, syrran smet iväg och handlade lite grejer på mässområdet och hann tillbaka lagom till hoppningen var slut och ett nytt gäng islandshästar showade runt, med tomtebloss på benen och i flygande pass, riktigt vacker :) Därefter kom hästdressören Jean Francois Pignon in, med först en häst och sen fem till. Jag brukar inte vara sådär jätteentusiastisk över frihetsdressyr och liknande, men halvtimmen han höll på hade kunnat vara hur länge som helst, det var fantastiskt vackert och jag har nog aldrig sett någon som kommunicerar med sina hästar på det sättet…
collage_1197584202.jpg
Litet collage med Jean Francois Pignon och hans fina hästar, syrran som fotat :)

Sen blev det väldigt fort tempoväxling på showen och fyrspannen kom in, gillar dem massor även om det inte gick sådär jättebra för Sverige i tävlingen… Därefter var det lite mer hoppning, och sen bronsmatch i Champions League i Horseball, min nya favoritbollsport ;) Tycker det är skoj att man väljer att lägga Champions League-finalen i ett land där sporten knappt utövas, mest för att publiken var så entusiastisk under uppvisningsmatcherna förra året. Var inget fel på publikens entusiasm i år heller, läktarna delades på hälften så att alla hade ett "eget" lag att heja på, grymt skoj och fullt ös! Sedan var det julavslutning med tomtar, stjärngossar och två åttaspann, också en fascinerande form av hästkommunikation… :)

Var hemma runt kl 1 på natten, sov ett par timmar och studsade iväg till Globen strax efter frukost på söndagen. Började med att strosa runt på mässområdet i Annexet, hittade massor av (mer eller mindre hästrelaterade) saker, köpte julklapp till hästarna (en klibbig lakritssten att slicka på, yum) och hindrade syrran från att köpa fler hästtäcken ;) Sen kollade vi på ponnyhoppning och Grand Prixen, riktigt skoj!

Åkte hem, käkade lunch och middag och återvände till Globen vid halv sex. Tittade på islandshästar och mer ponnyhoppning, finalen i Prins Karl Philips Pris, MCR-ryttaren Emelie Nordström kom på tredje plats :) Därefter var det fler islandshästar, mer underbar dressyr med Jean Francois Pignon, mer toppenrolig fyrspannskörning till dunkande musik och fyrverkerier. Och sen var det dags för guldmatchen i Champions League i Horseball, galen stämning i Globen och Frankrike (där horseball är nästan lika stort som hoppning och dressyr) tog hem guldet efter en riktigt jämn match ;) Före julavslutningen var det Stjärnornas hoppning, där bland annat Linda Bengtzing, Jessica Almenäs, Caroline af Ugglas och Richard Herrey red och hoppade hinder (med blandade resultat, men det var nog lite det som var meningen…). Tittade lite på julavslutningen också, och lyckades smita ut innan alla andra kom på att de också ville ta tunnelbanan hem från Globen ;)


Rolig video som visar lite klipp från Globen :)

Var två väldigt intensiva och galet roliga dagar, syrran har lovat att komma hit nästa år också och jag längtar redan… Biljetterna släpps i mars nångång, ska lägga beslag på ett par ;)
Puss!

Comments are off for this post