You can’t touch this /aka/ Kärleksförklaring till min Mac

Nov 04 2007 Published by under Vardagssnack

Smurfade runt lite på nätet, får plötsligt upp följande popup-ruta:
bild_1_1194211755.png

Vill jag installera TryggPCVerktyg för att optimera min dators prestanda? Vill jag??? Vill jag installera TryggPCVerktyg??? Vad tror ni att jag är, dum??? Mohahahahaha, jag har en Mac, inte undra på att mitt system inte är optimerat för era fula spionprogram som inte gör något annat än att sabotera och sega ner datorn. "Förbättra min dators prestanda", jo pyttsan, ni hade gillat det va?

Men sorry, en (av väldigt, väldigt många) fördel med Mac är att virus och spionprogram och annat skit inte biter på dem. You can’t touch this, mitt Äpple och jag är för bra och för säkra för erat spionskit (och by the way, sluta särskriva i popup:en, "system optimering", skojar ni med mig? Er meningsbyggnad är under all kritik, men visst, grattis om ni lyckas lura någon…).

Det är slut mellan mig och Bill Gates, jag inser det så fort jag sätter mig framför min stationära PC och väntar på att Windows ska tugga igång (det tar tio minuter ungefär). Vårt förhållande har aldrig varit så passionerat och så okomplicerat som det jag har med min Mac. En PC med Windows har funnits i mitt liv så gott som dagligen i över 10 år, men trots att Macen och jag bara känt varandra sedan i slutet av februari i år så förstår vi varandra på ett helt annat sätt, vi har en tydlig kommunikation, det finns inga dolda filer eller svåra installationer utan allt är enkelt, öppet och självklart. Vi fungerar ihop. På riktigt. Jag förstår betydligt mer av hur systemet fungerar efter 8 månader med Mac än efter 10 år med PC, dessutom är allt syggare och roligare (till och med skolarbetet ;)…). Så sorry PC-världen, men det finns en värld med fina, blankvita och användarvänliga datorer där jag trivs bättre ;)

(Apple är lite roligt kaxiga också, går man in på deras hemsida och skriver in virus i sökfältet ser det ut såhär:
bild_2_1194213195.png
mohahahahaha… Känn på den, TryggPCVerktyg, känn på den!)

Anyway, dags att återgå till vettigare saker, deadline på hemtentan om exakt 16 timmar, måste skriva 5 sidor om den ekonomiska utvecklingen på medeltiden innan dess. Och helst sova nån timme också…
Puss!

2 responses so far