Was it worth the fight?

Nov 26 2007 Published by under Vardagssnack

Vädret haltar lite, i lördags var det minus 5 grader och strålande sol och idag har det varit en minusgrad och jättefint väder. Igår var allt däremot grått och det började skymma strax efter kl 12.30, hejdå dagsljuset… :P

Veckan blir minst sagt intensiv; ska plugga en hel del fram till torsdag, då jag har sista föreläsningen på översiktskursen. Har en hel del kurslitteratur att plöja igenom tills dess. Ska korrekturläsa det sista på Mipps exjobbsrapport också, ska bli intressant att läsa om resultat och slutsats, har läst hela förstudien och förberedelserna innan. På torsdagkväll kommer syrran hit, hon stannar till tisdag i nästa vecka. Har lite planer på att springa i stan, gå på Cosmonova och kika på deras dinosauriefilm (tänk om den hade funnits när jag var typ 5, då hade jag bosatt mig på museets urtidsavdelning ;)…) och eventuellt snurra in på antingen Skansens eller Gröna Lunds jul. Och på lördag och söndag är det äntligen, äntligen dags för Stockholm Horse Show i Globen! Hoppning, Champions League i Horseball, fyrspann och en hel massa annat, ska bli underbart skoj :)

Horseball, roligaste bollsporten någonsin ;)

Nu ska jag plugga lite, läsa om Upplysningen och ett gäng filosofer, me like :) Just upplysningsidéerna, diverse filosofer och en hel del teorier om ekonomi och samhällsuppbyggnad känner jag att jag har råkoll på, efter 1,5 år av idéhistoria…

Fick tillbaka min hemtenta om medeltidens ekonomi och handel idag. Första Bolognifierade betyger någonsin, på skalan A-F fick jag ett C, känns helt okej med tanke på att 1) läraren sa att det var i princip omöjligt att få A, 2) det är första bolognabetyget för mig, svårt att veta på förhand var gränserna går, 3) det är något av de första bolognabetygen som läraren satt, kan tänka mig att det inte är helt enkelt att omvandla IG-G-VG till A-F i en handvändning, och 4) jag var inte helt 100% nöjd med det jag lämnade in, vilket till stor del berodde på att jag inte tyckte att frågorna hade täckning i kurslitteraturen. Och dessutom är mitt tentasvar till stor del skrivet mitt i natten, så ;)

Gwen Stefani – 4 in the morning
Stay up ’til four in the morning
and the tears are pouring
And I wanna make it worth the fight

Anyway, dags att plugga…
Puss!

One response so far