To look past everything I had ever learned

Nov 19 2007 Published by under Vardagssnack

Gaah, var förkyld för typ 2 veckor sen, och NU dyker hostan upp, kan man få be om ett lite mer synkront sjukdomsförlopp, tack, är jag frisk vill jag vara frisk och inte springa runt och hosta, juh…

Anyway, ska pimpla te och sluta gnälla… (Mmm, te med kolasmak, mums). Har varit i skolan mycket den senaste tiden, en föreläsningsfri dag av fem är väldigt ovanligt, men föreläsningarna är som tur är intressanta :) Ska ha tenta den 7 december. Tenta med så kallade öppna frågor, vilket innebär att vi redan har fått 12 essäfrågor, av dessa kommer 4 finnas med på tentan och vi välja 3 att svara på. Vilket är 1) positivt, inga överraskningar, pluggar man in de 12 frågorna är tentan fixad, dessutom är det lättare att sålla bland drygt 1000 sidor kurslitteratur och välja bort delar som man kan vara 100% säker på att de inte dyker upp på tentan, men också 2) negativt, 12 frågor på 1000 sidor är väldigt lite och en hel del intressanta områden kommer inte beröras av tentafrågorna, men jag tycker ju att detta är intressant och vill läsa om allt, när jag nu vet vilka ämnen tentan kommer att beröra är det så lätt att sätta på skygglapparna och helt missa all annan intressant information. Så jag är kluven och får känslan av att "man lär inte för skolan och proven utan för livet" – något som varit alla lärares ledord under mina 15 år som studerande – håller på att suddas ut, tryck in svaren på 12 frågor och allt är klart. (Till frågornas försvar så är de varken små eller speciellt enkla, det är mycket jämförande och resonerande mellan olika länders utveckling/ekonomi/religiositet/yadayada…)

Anyway… Var fruktansvärt trött i fredags, jag brukar – även om det kan vara segt att gå upp – vara hyfsat pigg och vaken när jag väl kommit ur sängen, men i fredags höll ögonen på att slå igen av sig själva på föreläsningen och jag somnade på soffan efter lunch… Så ägnade lördagen åt att vara ledig och koppla av, var ute och gick med Tuss i det fina vädret i nästan 2 timmar (sen var det nästan mörkt, tyvärr…), gick och tittade på det väldigt nerbrända huset, en fin kyrkogård och det väldigt spegelblanka vattnet. Hittade några söta får att hälsa på också, innan vi såg dem noterade Tuss att det luktade bondgård – typ kossor. Jag protesterade och var helt övertygad om att det luktade får, och mycket riktigt dök fåren upp ;) (så nu är jag känd som "fårigenkännaren" eller nåt…) När vi kom hem bakade vi saffransbullar med vaniljkräm i (underbart gott!) och hade en jättemysig kväll. Och igår var vädret bara grått, så stannade inomhus och fixade runt lite, korrekturläste delar av Mipps exjobbsrapport som snart ska vara klar…

Och nu är jag utvilad :) Idag har jag varit på föreläsning om Mogulriket i Indien, Kinas handel och samhällsstruktur på 1700-talet och, tja, lite liknande ämnen…

Tittade på Saturday Night Live i lördags, julspecial från förra året, med lätt hysterisk Justin Timberlake:

Och så har jag fått den här låten på huvudet, av nån skum anledning:

"Meee I want a huuuuula hooooop" – Gaaah, snälla, utrota jordekorren som sjunger i mitt huvud, please…

Ehh, jo, det blir nog bra… Nån gång… :P
Nu ska jag plugga lite, och sen sova. Näst sista seminariumet på den lätt meningslösa metodkursen imorron, snart slut…
Puss!

Comments are off for this post