Livstid

Nov 01 2007 Published by under Böcker

Idag har hösten visats sig från sin allra bästa sida, kanske för sista gången i år. Så jag passade på att gå en lång och mysig promenad, solsken, tolv grader varmt och fullt av sprakande höstfärger i skogen. Det ska snöa i nästa vecka är det sagt, så kändes bra att få lite fins väder innan dess.

Har nyss läst ut Liza Marklunds Livstid. Jättebra bok, mycket tempo och inte alls sådär hysteriskt förutsägbart som det lätt kan bli. Gillar att diverse bipersoner, bland andra Q och Berit får ta större plats och beskrivs mer detaljerat än tidigare. Saknar skildringarna från den lätt kaotiska redaktionen och saknade chefredaktör Anders Schyman som inte medverkade sådär jättemycket, synd, gillar honom… Tidigare har jag gillar Marklund-böckerna just för att de kretsar kring det journalistiska snarare än kring polisen, här är det snarare tvärtom (och polisromaner finns det en uppsjö av…), men det funkar. Fast lite av återknytningen till Nobels testamente kommer way too sent och tappas bort lite efter typ 400 sidor, när man är som mest fokuserad på bokens huvudupplösning. Men men, gillar Liza Marklunds böcker, har gjort det sen jag läste Sprängaren på högstadiet och kom på att "journalist, det vill jag bli" (Det vill jag fortfarande. Om det är sådär kaosartat, hektiskt, fullt av mordutredningar, poliskontakter och möjlighet till att leka privatdetektiv. Och det är ju nog inte en helt realistisk bild av verkligheten, nej…).

Puss!

Comments are off for this post