The weight of water

Okt 31 2007 Published by under Vardagssnack

Idag har det inte varit lika mycket grå yllemössa över världen, det har faktiskt varit uppehållsväder stora delar av dagen, men solen har lyst med sin frånvaro… Och jag har gjort… jag vet inte riktigt, men dagen har gått… :P Har fixat en del praktiska grejer, handlat mat, tvättat, skickat iväg lite post och städat garderoben. Och surfat en del. Och löst sudoku. Och tittat på Desperate Housewives. Och nu är dagen nästan slut… Ska läsa en stund, sen sova. Imorron ska det komma hit några hantverkare och studera våra element, enligt en lapp vi fått hem i brevlådan. Vet inte riktigt vad de förväntas göra med elementen, men det blir nog bra…

Tog mig samman och rensade ut sommarkläderna från garderoben idag, och hängde in mysiga stickade tröjor och mitt varma underställ. Hade tänkt göra det innan jag åkte till Malmö, men det blev inte av…

Dagarna i Malmö var förresten underbara. Kom ner sent på tisdagskvällen, åt lite och umgicks med familjen. På onsdagen fyllde pappa 50, vilket firades med paket och champagnefrukost med snittar och choklad. Vid kl. 11 tog vi tåget till Varberg, letade upp Varbergs Stadshotell och checkade in. Bytte om och utforskade deras Asia Spa, jättemysigt :) Resten av familjen var inbokade på behandlingar hyfsat direkt, så jag strosade runt, besökte fruktbuffén och satt och läste i en mysig vilfåtölj. Sedan var det dags för min behandling, massage med varma stenar, helt underbart skönt, även om det kanske inte låter så mysigt att ligga på stenar och bli gnuggad med stenar under en timme, men… ;)
stoneswedana145x102_1193784984.jpg

Kopplade av en stund efter det, resten av familjen hade hittat till poolen, så gjorde dem sällskap i de varma källorna och sen i poolen, som var uppdelad i flera olika avdelningar med olika massage- och träningsfunktioner…
vitalitypool145x102_1193786253.jpgvartspa_vitalitypool145x102_1193785568.jpg
spapaket_2_145x102_1193785693.jpgvartspa_tvagning145x102_1193785712.jpg
vartspa145x102_1193786688.jpgvarmakaellor1_145x102_1193786703.jpg

Sen samlade vi ihop oss, gick till rummen och gjorde oss iordning för middagen, käkade Carpaccio på renytterfilé med syltade äpple och kantareller, rostade pistagenötter samt blåbärsvinaigrette till förrätt, Grillad ”Donald Russell” hängmörad ryggbiff med en vitlöks- och rotfruktsterrin samt en tryffelsås till huvudrätt och Creme brulé smaksatt med kaffe, mandelflarn på farinsocker och chokladsorbet med espressosirap till efterrätt, allt var supergott :) Var rätt trötta efter det, syrran och jag hade planer på att se nån film men det var skönare att sova istället…

Torsdagen inleddes med frukostbuffé, jag älskar hotellfrukost :) Det finns liksom inte en chans att själv ha så många olika sorters bröd, pålägg och tillbehör hemma till vardagsfrukostar… Sen hittade vi världens underbaraste rum, lugnt och tyst med massor av ljus och utsikt och stora hängstolar att krypa in i och gunga sig in i sin egen lilla värld…

Satt där en lång stund, innan det var dags att checka ut, och en liten stund efter vi hade checkat ut. Därefter snurrade vi runt i Varberg, käkade lunch och gick och tittade på Varbergs fästning innan det var dags att ta tåget tillbaka till Malmö och verkligheten igen…

Fredagen ägnade jag mest åt att vara trött (det är ansträngande att vara på spa och koppla av, jag lovar ;)…), käkade fondue på kvällen och hade det mysigt. Lördagen var betydligt mer aktiv, träffade Elin på förmiddagen, vi åkte för att hälsa på Djingis som går kvar på betet sen i somras. Lyckades med konststycket att köra vilse i Ugglarp (skyller på luddig vägbeskrivning från syrran…), men hittade till sist rätt ponnt i rätt hage :) Därefter fortsatte vi till stallet, hämtade upp syrran (som glömt sitt busskort hemma, skickligt…), och körde sen tillbaka till Malmö, käkade en något sen lunch tillsammans innan Elin lämnade av oss på vägen hem.

Var hemma i ungefär en timme, sen kom Lisa och Mipp och hämtade mig (har underbart snälla kompisar utrustade med bil och körkort, jo…), åkte hem till Tob och träffade hans nya lägenhet för första gången, trevligt :) Gick och handlade och lagade sedan mat tillsammans, passade på att städa bort uppenbara hälsorisker från Tobs skafferi också (hittade många spännande saker som passerat sitt bäst-före-datum för lääänge sen…). Ägnade kvällen åt att introducera Lisa för min Mac, utvärdera delar av Mipps exjobb och spela Rappakalja, en toppenkväll :)

På söndagen blev det smörgåstårta till lunch med mormor på besök, och sen var det dags att ta tåget tillbaka till Stockholm igen. Var skönt att komma ner och träffa kompisar (sakner er juh…), och familjen, det var länge sen vi reste iväg hela familjen, och pappa verkade nöjd med sin födelsedag :)

Anyway, nu är det dags att sova!
Puss!

(samtliga bilder är hämtade från http://www.varbergsstadshotell.com/)

Comments are off for this post