Om Montezuma, Dexter och Gynning

Sep 24 2007 Published by under Vardagssnack

Idag har jag läst om Kinas och Amerikas utveckling fram till 1500-talet. Azteker och Mayaindianer är riktigt intressanta, har inte läst så mycket om dem tidigare… Och det är nästan obehagligt att läsa om hur europeerna, med Pizarro och Cortés i täten, invaderar och tar över indiansamhällena, vilka iofs led av en del inbördeskonflikter redan som det var, men ändå… Och Aztekernas ledare, Montezuma, trodde först att det var deras främsta gud, Den befjädrade ormen, som kommit för att utplåna samhället (vilket skulle hända enligt deras mytologi), så han var väldigt passiv och reagerade inte förrän det var för sent… Och den vite mannen ansåg sig ha rätt att utplåna en hel kultur, läskigt…

Anyway, imorgon blir det repetition av Europas medeltid. Mycket handel, mycket kristendom och lite digerdöd, typ…

Sitter och tittar på Idol… Vet inte riktigt varför, får spel på Gynning, jag fixar inte henne… Hon är säkert en jättesympatisk människa på alla sätt och vis, men jag har allergi mot hennes "jag-har-fått-blondinbimbo-stämpel-och-jag-tänker-bara
-skratta-lite-fånigt-och-spela-med"-attityd, snälla, kan hon inte ens försöka överbevisa de som stämplat henne som IQ-befriad bimbo? Ett program till och hon kommer aldrig kunna tvätta av sig den stämpeln i mina ögon, intelligens är så många gånger sexigare än bimbo-fnitter… :P
Och, när vi ändå är inne på ämnet, hur smarta verkar de Idol-tävlande? "jag har försökt och andas lite mer…" "ja, det är ju bra att andas"… Oh my…!

Nä, snart dags för något mer intellektuella CSI. Och senare är det Dexter, är nyfiken… Introt är riktigt snyggt =)

Puss!

Comments are off for this post