Den inre kretsen

Sep 02 2007 Published by under Böcker

Den inre kretsen – Mari Jungstedt.
Under den tryckande högsommarsolen gräver en grupp arkeologistuderande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd. En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten från vännerna. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen, och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag. Kriminalkommissarie Anders Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de makabra spåren vid brottsplatserna. Journalisten Johan Berg bevakar den dramatiska utredningen och försöker samtidigt få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.

Läste Den inre kretsen för ungefär 1,5 år sen och kom inte ihåg alla detaljer, hade en svag aning om vad som skulle hända men tyckte ändå att boken höll för en omläsning. Framförallt eftersom jag nu läst de två föregående böckerna och på så sätt hade mer koll på karaktärerna och liknande. Den inre kretsen är okej, den hade gärna kunnat få fokusera ännu mer på det rituella och historiska, det hade varit intressant och nog gjort mig lite mer engagerad, nu kändes det lite segt och ospännande ibland…

Comments are off for this post