Back to school…

Sep 03 2007 Published by under Vardagssnack

Så var det måndag igen och den första riktiga skolveckan (utan en massa introduktionsföreläsningar och liknande) har börjat. Känns rätt okej, går i skolan typ 2 timmar varje dag, fast på onsdag och fredag har jag seminarium kl 10-11, sen lunch med möjlighet till grupparbete, för att sen ha seminarium och redovisa gruppdiskussionen kl 14-15, vilket känns aningens lite segt… Men kan nog överleva det 4 dagar på 2 månader tror jag… =P

Föreläsningen i fredags handlade om germanska folkvandringar och romarrikets fall, vilket ledde fram till medeltiden. Ungefär. Just det där när medeltiden egentligen började är intressant, något jag inte riktigt fick nån ordning på under grundskolan och gymnasiet, eftersom ingen lärare tidigare orkade upplysa om att det är skillnad på medeltidsbegreppet i Sverige och i övriga Europa. Generellt för Europa är att medeltiden börjar nånstans år 500-600 och varar fram till 1300-1400. Sverige hade däremot knappt hämtat sig från inlandsisen och var fullt av ointellektuella vikingar fram till typ 1000-talet, så vår medeltid börjar först då, och håller på till 1500-talet. Tänk så mycket lättare det hade varit om man fick lära sig sånt i skolan och slapp få aha-upplevelser på universitetet ;)

Anyway, seminariumet idag på teori och metod-kursen gav inte så vansinnigt mycket, jag är nog för van vid det akademiska arbetssättet och källkritiken för att det ska vara annat än självklart.. Menmen, det är ju kul att ha ett par poäng som kommer trilla in utan någon superansträngning… På tal om poäng blev min hemtenta godkänd på Egypten-kursen, så de är inregistrerade i Ladok nu, me like… =)

Helgen har varit lugn och skön, Tuss och jag var på bio i fredags och tittade på Shrek den tredje, den var väl helt okej men inte så rolig som de två föregående filmerna. Men jag älskar deras parodier på Disney/populärkultur… =) Efter bion käkade vi på Tacobar, mums, tillhör nog en såndär sak jag kommer sakna om jag flyttar härifrån…

I lördags var Tuss och jag på långpromenad, mysigt väder (till skillnad från igår då det ösregnade mest hela tiden…). Slottsträdgården var avspärrad/inhägnad för nån "Flower Show", vi befann oss på ena sidan och bästa vägen hem gick tvärs över slottsträdgården, så vi smet in via en glugg mellan ett staket och en buske, hade väntat mig lite mer bevakning när biljetterna kostade 150kr st (så mycket pengar för att titta på lite blommor???), men hade vi bara varit intresserade hade vi lugnt kunnat strosa runt utan biljett… Nu korsade vi slottsträdgården och fortsatte promenera på andra sidan, färre folk och färre blommor och betydligt lugnare där…

Har snurrat runt en del på Facebook, betydligt roligare än jag trodde det skulle vara, hur mycket tester och utmaningar som helst juh =) Fast jag är sämst på geografi (även om mitt betyg från gymnasiet säger nåt annat…), så blir alltid rankad sist, illa… Får trösta mig med att Mipp röstat fram mig som den av hans kontakter som han helst skulle vilja sitta fast i handbojor med en hel dag… ;)
Puss!

Comments are off for this post