Pengar och makt eller Män och makt?

Aug 20 2007 Published by under Vardagssnack

Måndag idag, har ägnat dagen åt att läsa, sola lite (strax innan solen gick i moln…), dammsuga och lite andra vettiga grejer. Har tagit fram Photoshopboken på 600 sidor och betat av de första 80 typ (kommer inte kunna hålla riktigt samma takt längre fram, hoppade över ett par sidor om att öppna och spara dokument, jag har känt Photoshop ett tag…). Ska ta mig samman och verkligen lära mig Photoshop. På riktigt. Nån gång ;) Och jag läser ju så mycket annat, så varför inte en Photoshop-bok? Av bara farten, liksom…

Har kollat lite på ID på Kanal 5, mest för att en kompis varit med och jobbat med det, men nää och blää, ta bort! Grymt segt upplägg som aldrig blev spännande, världens mest enerverande bimbotjej som tävlade och vad är meningen med hela programmet? Att folk verkligen är stereotypt formade efter sina yrken? Mjää, inget jag kommer fortsätta titta på.

Imorron ska jag registrera mig på min grundkurs i historia. Då måste jag också bestämma vilken temakurs jag vill läsa; Pengar, makt och människor eller Kvinnor, män och makt… Det lutar åt Pengar…, den andra verkar handla om familjestrukturer och kvinnoideal, vilket inte intresserar mig så jättemycket… Pengar, makt och människor verkar kunna ge svar på frågor som varför det var i väst och inte i öst som handel och annan utveckling gick mest framåt… Jo, jag ska nog välja den kursen. Då går jag å andra sidan miste om "hur livet var för unga män vid universiteten" och "vilka ritualer pojkar genomgick för att bli accepterade som vuxna män", men jag bryr mig nog mer om pengar och handel, tror jag…

Anyway, ska fortsätta läsa om Photoshop, sen är det csi-repris och kladdkaka, därefter ska jag sova :)
Puss!

Comments are off for this post