Om historia

Aug 21 2007 Published by under Vardagssnack

Det blev temakursen Pengar, makt och människor, den verkade mer intressant än Kvinnor, män och makt. Även om det innebär en bok som heter "Medieval Economic Thought", jag som tycker illa om ekonomi… Å andra sidan, jag är inte speciellt bra på biologi men har glatt läst igenom Darwins teorier, så jag tror det är lugnt så länge jag har ett historiskt perspektiv på det hela och slipper tillämpa det i praktiken (trots höga betyg i både naturkunskap och samhällskunskap…).

Huvudboken på kursen heter History Of World Societies och kostar 435kr. Naturligtvis finns den knappt på något bibliotek alls. Och den är så pass ny att chansen för att hitta den begagnad är hyfsat liten… =P Menmen, har beställt den från Adlibris nu, nåt ska man juh lägga pengarna på… Och man får en hel del för pengarna, 2,5kg bok och drygt 1100sidor, blir ju en del att läsa…

Ser fram emot terminsstarten, ska bli skoj med föreläsningar och intellektuella gruppdiskussioner… Ska fixa fram anmälningspapperna till latinkursen också, och hålla tummarna för att jag fixar plugga på typ 125% nivå, gick hyfsat i våras, så borde gå nu också. Var på det översvämmade universitetsbiblioteket en sväng idag, bottenvåningen var öppen så jag kunde lämna tillbaka en bok, men saknar läsplatserna på övervåningen, de öppnar inte förrän om typ 3 veckor… =P

Anyway, ska photoshoppa lite, sen läsa lite, titta på csi och sova… Imorron händer…typ ingenting planerat, jag ska photoshoppa lite, läsa lite och tja… Like sands through the hourglass, so are the days of our lives… ;)
Puss!

2 responses so far