Lollo goes inspark…

Aug 28 2007 Published by under Vardagssnack

Har gått från att ine göra någonting alls till att ha väldigt mycket på gång, det mesta verkar dessutom ha en förmåga att hända ungefär samtidigt, jag önskar mig en kurs i partikelförflyttning i julklapp… ;)

Var på föreläsning mellan kl. 11-13, trevlig föreläsare, även om föreläsningen mest handlade om sånt jag redan vet, typ källkritik; det är viktigt att fundera över vem som skrivit, och varför, är det tillförlitligt osv… Jag tror mig vara ganska bra på sånt; med tanke på mängden textflöde som jag tar del av varje dag är det nån slags förutsättning att man inte tror på allt… ;) Och för att vara lite kritisk, 2 av 3 kursböcker på kursen om källkritik är skrivna av forskare/professorer som är knutna till Stockholms universitet. Ska jag tolka det som att A) Stockholms universitet är ledande inom just det här, det är här forskarna finns och skriver sina böcker, det finns inga andra likvärdiga böcker att använda som kurslitteratur, eller B) klart att böcker skrivna av universitetets egna anställda prioriteras högre än andra böcker, strunt samma om forskare i Lund/Uppsala/where ever har skrivit nåt liknande eller till och med bättre, kan universitetets egna få sålt lite böcker är det toppen…??? Är lite skeptisk till det där… ;)

Efter föreläsningen snurrade (hejdå lunchen, här hade jag behövt partikelförflytta mig…) jag iväg till Kista för att leka inspark, det skulle egentligen börjar kl. 13, men var försenat med ungefär 40 minuter, så jag hann dit, toppen =) Träffade Elza och Oscar, saknat dem massor, och sen ägnade vi ett par timmar åt att engagera nya studenter i olika aktiviteter. Vår station (kårtidningen) gick ut på att varje grupp under 10 minuter med hjälp av en sax, en tidning och 5 tejpbitar skulle skapa en så lång sammanhängande pappersremsa som möjligt… Det blev ganska spridda resultat, vissa grupper hade klara teamwork-problem… ;)

Var klara där runt kvart i 6, tog tunnelbanan till Solna och snurrade in på biblioteket, lånade 2 kursböcker (sparade 450kr…) och sen åkte jag hem till Tuss som är underbar och fixat tvätten medan jag varit borta… =)

Imorron är det dags för nästa insparksprojekt, så ska vara några timmar i Kista och vara aktiv och kårengagerad tillsammans med Oscar. Han har kommit in på Berghs och ska plugga där till i december, sen fortsätta plugga design i 2,5 år i San Francisco. Är himla glad för hans skull. Och bara lite lite lite avundsjuk ;) Funderade på Berghs innan jag tog studenten men la ner det av ekonomiska skäl; ett par hundra tusen i studieavgift känns hysteriskt mycket. Nu börjar jag bli sugen på att iaf läsa nån kvällskurs där (jag har redan en studieskuld som överstiger ett u-lands bnp, hur mycket värre kan det bli…?)… Funderar lite på att sälja av lite fonder, gå nån skrivarkurs och ja, sen vet jag inte riktigt vad som händer, men… En 10-veckorskurs för strax under 30 000 känns snudd på dyrt men inte alls lika hysteriskt som innan, under förutsättning att jag verkligen trivs och får ut något av den… Ska fundera vidare på det, min vårtermin är, minst sagt, diffus…

Vi har iaf kommit fram till att datanörd och journalist/kreativ layoutare/textälskare inte verkar vara några förenliga identiteter, just nu består kårtidningens redaktion av oss 3, jag slutade plugga IT för 2,5 år sen, Elza hoppade av sin IT-utbildning och började plugga journalistik för ett år sen, och Oscar har nyss hoppat av för att läsa på Berghs… Så om vi inte lyckas värva fler intresserade imorron vid vallningen finns det en risk att vi får lägga ner tidningen till jul…

Anyway, ska chatta klart med Oscar nu, sen sova…
Puss!

3 responses so far

 • Lisa skriver:

  Hej!
  Hmm.. varför vill man gå en 10-veckors kurs för 30 000? Då måste kursen väl vara sjukt intressant??? Man kan göra mycket för 30 000… Sätta in dem i Morphic så får man ut 45 000.. sen kan man åka till någon söderhavsö i två veckor *ler*
  hoppas att ni har det bra där uppe! kramisar

 • Lollo skriver:

  Om kursen är galet intressant och utbildar mig till något som jag både tycker om och kan få jobb som kan det vara värt pengarna. Kanske… ;) Annars lät en Söderhavsö inte helt fel… Vem är Morphic? En personlig sedelpress? ;) kram!

 • Lisa skriver:

  JO kan man få jobb av utbildningen är det ju inte helt fel =) Morphic är ett företag som tillverkar bränsleceller som kan användas som batterier till allt från bilar till datorer, båtar och mobiler. De är dessutom helt miljövänliga =) *kramar*