Litterär buffé

Aug 01 2007 Published by under Vardagssnack

Har hämtat ut mitt fjärde paket från Bokus på mindre än en vecka. 12 böcker för strax under 200kr känns väldigt överkomligt och jag har passat på att införskaffa böcker av författare jag hittills inte läst något av, men som jag är nyfiken på. Blir ungefär som en buffé av böcker, är det något som är dåligt kan man skippa det och är det något som är bra kan man ju alltid ta en portion till / läsa någon annan av författarens böcker…

Så, Bokus-buffén har resulterat i:
*En dans på rosor – av Reginald Hill
*Änglarösten – av Arnaldur Indridason
*Jag är allt du drömt – av Ali Smith
*Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden – av Stieg Larsson
*Snabba Cash – av Jens Lapidus
*Den som vässar vargars tänder – av Carina Rydberg
*Ett år av magiskt tänkande – av Joan Didion
*Den döende dandyn – av Mari Jungstedt
*Gamla tanter lägger inte ägg – av Mark Levengood
*Fyren – av P.D. James
*Må döden sova – av Anna Jansson

Det blir en hektisk höst ;) När jag orkar ska jag läsa om en av mina absoluta favoritböcker, Ken Folletts Svärdet och Spiran. Drygt 1100 sidor underbar engelsk medeltid… Någonstans mitt i det här ska jag plugga heltid också. Och lite extra, bara för att det är kul. Jag kommer återfödas som ett pappersark… =P

Anyway, förutom att jag plundrat Bokus har jag haft det rätt lugnt, Tuss åkte till Höör i måndags så till lördag är det bara jag och katten hemma. Har varit på det vattenskadade universitetsbiblioteket idag och hämtat en bok. Nästa vecka fortsätter min sommarkurs, vilket kommer resultera i en hemtenta, så idag har jag mjukstartat pluggandet med en intressant dokumentär om Konungarnas Dal.
Puss!

One response so far

  • Candy skriver:

    Åh jäklar, vad du läser! Själv har jag inte ens börjat med Brott & Straff, som jag hade tänkt mig att läsa nu i sommar. Jag får skylla på att jag lyckades med bedriften att skaffa en tillsvidareanställning.
    Jag vill läsa Stieg Larsson. Han verkar nämligen så dålig & opassande för min smak, att jag nästan dör av nyfikenhet över att ta reda på om mina fördomar stämmer eller inte!