Kan man överkonsumera mord?

Aug 07 2007 Published by under Vardagssnack

Föreläsning i två timmar idag. Om hieroglyfer. Snacka om mjukstart ;) Diskuterade lite egyptisk litteratur också, bland annat en berättelse (från 1200-talet f.Kr.) om två bröder, vilken hade stora likheter med Josef hos Potifar i Första Moseboken i Bibeln. Det är oklart om Bibeln faktiskt är inspirerad av den egyptiska berättelsen, men intressant är det iaf…

Imorron blir det nog en sväng till IKEA, har lite planer på att möblera om vårt arbetsrum så ska söka inspiration, hoppas att där inte är alldeles för mycket folk… Nackdelen med IKEA Kungens Kurva är att det är runt, vilket innebär att förr eller senare kommer folk tillbaka till sin utgångspunkt, tvärnitar och funderar över "var jag inte här nyss…?". Vilket innebär att man snubblar över folk. Alltid. Så hoppas på få människor med bra lokalsinne och välfungerande rumslig uppfattning. Tveksamt om det existerar några, men… ;)

Läste detta i Aftonbladet och förstår ännu tydligare varför jag dumpade chic lit. Jag är less på överkonsumtion, jag är allt annat än ett modeoffer och jag orkar helt enkelt inte läsa om Sex and the City-inspirerade singlar som frossar i Gucci och Prada. Couldn´t care less. Jag gillar böcker med mysterium, gåtor, dolda sanningar och filosofiska funderingar. Vet inte om jag börjar bli vuxen eller överintellektuell kultursnobb. Eller bådadelar. Eller om det ens är relevant.
Å andra sidan frossar jag i kriminalromaner och blodiga mord. Om man kan få ett sug efter en riktigt snordyr Pradaväska efter att ha läst nån chiclit-bok, kan man få motsvarande sug efter ett riktigt läckert mord då? Kan man överkonsumera mord? Kanske hade världen varit en bättre och fredligare plats om fler läste chiclit och färre kriminalromaner? Mindre blod och fler modemagasin?

Anyway, slut på världsbetraktelser, snart dags att sova. Fast ska först titta lite på csi. Dags att konsumera lite fler mord ;)
Puss!

Comments are off for this post