Utflykt med häst till Danmark

Jul 01 2007 Published by under Vardagssnack

Idag har varit en lugn och sansad dag, har städat och omorganiserat köket, så nu är det inte bara jag som inte hittar nåt här ;) Plockade undan en del och putsade nån silverljustake också. Och slängde några urfula smörknivar jag gjort i slöjden för hur många år sen som helst (jo jag brydde mig nog jättemycket om dem när jag slet med dem, men de är fula och det finns andra som är så mycket bättre än mig på att göra smörknivar, så ingen mening med att spara dem.. =P Syslöjd var lite mer min grej…). Gjorde ett försök till att sola också, men solen gick i moln och det blåste kallt, inte alls mysigt…

Igår gick jag upp vid kl. 6 och åkte med mamma och syrran till stallet en timme senare. Fixade med hästarna och runt kl. 9 var allt lastat, alla 10 personerna inpackade i 2 bilar och vi körde från Dala gård mot Nyköbing Falster via Färöbron. Tog typ 2,5h i lagligt hästtransporttempo, var ungefär 18 mil att åka…
danmark_1183324077.jpg

Vädret hade varit fint när vi åkte hemifrån men i Danmark var det kallt, blåsigt, ösregn och åska, inte mysigt alls… Var glad att jag tagit min varma jacka på mig, den behövdes =)

Syrran tävlade Carmenco, de blev diskade i första loppet men kom trea i det andra, syrran var nöjd och vann en ros och en äggkopp (!)… Stallets andra ekipage vann båda sina lopp, så det var bra utdelning till stallet =) När alla var hyfsat dränkta av regnet åkte vi ett par meter från banan till danska tjejen Nadia, som också pysslar med ponnytrav. Hon bjöd på pizza och glass innan det var dags att åka hem igen, gick lite fortare hem eftersom vi inte orkade vänta på bilen med hästtransporten… Pappa kom och hämtade oss i Trelleborg och vi var hemma runt kl. 22, en ganska lång dag… Hann prata lite med Tuss i telefon innan jag somnade..

Bilder från dagen:

Comments are off for this post