Robin Hood at world’s end

Jul 22 2007 Published by under Vardagssnack

Var på bio i fredags och kollade på den 3e piratfilmen, At world's end. Den var bra, men 2 timmar och 48 minuter är lite segt, piraterna blev lite långrandiga och utdragna… ;) Och så störde det mig lite att en scen i en av slutstriderna var väldigt lik stridsscenerna på pilskyttetävlingen i Robin Hood, där Robin Hood friar till maid Marian samtidigt som de slåss mot en massa noshörningsvakter. Fast minus pratande rävar och uppretade noshörningar, plus en båt, en storm och uppretade pirater…

Robin Hood: Marian, my love, will you marry me?
Marian: Oh, darling, I thought you'd never ask me. But you could have chosen a more romantic setting.

Will Turner: Will you marry me?
Elizabeth Swann: I don't think now's the best time!
Will Turner: Now may be the only time! I love you. I've made my choice. What's yours?

Är ju Disney som står bakom båda. Och jag älskar Robin Hood, en av mina favoritfilmer av Disneys. Kommer fortfarande ihåg när jag var liten, mamma hade förhandsbokat Robin Hood när den skulle släppas på video. När den släpptes var pappa var bortrest och mamma körde ut mig och syrran ur vardagsrummet efter maten för att förbereda en överaskning… När vi kom in i vardagsrummet senare stod läsk och godis framdukat och på TVn hade mamma tejpat upp en Robin Hood-plansch hon fick med när hon bokade filmen. Och sen hade vi en jättemysig kväll med Robin Hood =)

På tal om Disney så släpps Djungelboken äntligen på dvd i oktober eller november, wiiee =) Ska förhandsboka, längtar efter den… Och när jag köpt den saknar jag bara 4 av 46 Disneyklassiker, läskigt egentligen… ;)

Anyway… Har läst ut Tyskungen, helt underbart bra =) Och har börjat läsa Östermalmsmorden, av Lars Bill Lundholm. Den är sådär, än så länge. Han har inte riktigt lyckats få mig intresserad av att veta vem som mördade mordoffret, och varför, vilket känns lite segt ;) Bokus har förresten en livsfarlig sommarkampanj, köp 3 pocketböcker (urvalet ändras varje dag) för 49kr. Efter som jag är student betalar jag ingen frakt, så det är verkligen 3 böcker för 49kr = knappt vad 1 bok kostar annars… Ge mig! ;)

One response so far

  • Hanna skriver:

    Beauty
    Håller inte alls med dig om Östermalmsmorden. Jag tyckte den var genomgjuten och absolut inte fördomfull mot Östermalm, tvärt om. Och den haltande kommissarien(långt före Dr House, hans syster och hans barn var alla verkligt levande för mig. Långt över de vanliga svenska krimmarna och absoluit inte lik Wallander någonstan. Axel Hake ätr ju inte ens fyllda fyrtio och bor i Stockholm!!!” Jmf med en alkoliserade Wallander och han Ystadsomgivningar
    Hälsar Hanna