Crea Diem

Jul 14 2007 Published by under Vardagssnack

Är inte "crea diem" bättre än "carpe diem"? Varför fånga något när man kan skapa det…?

Är tillbaka i Tokholm sedan i tisdags, har mest slöat sen dess. Och korrekturläst delar av Mipps examensrapport, riktigt intressant =) Och hjälpt Tob med litteraturtips till en skoluppgift, visste väl att min medicinska etik-kurs skulle komma till nytta nån gång ;) Kanske borde utbilda mig till…studiecoach…?

Ägnade sista dagarna i Malmö åt att träffa lite släktingar. Och fira Mipps födelsedag, några dagar i förväg. Hittade roligt Rappakalja-spel till honom, verkade uppskattat, Mipp, Tob och jag flummade stora delar av natten… =)

Imorron ska jag hem till Jessica en sväng, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men har inte sett hennes nya lägenhet så det ska bli skoj… Är vädret trevligt ska jag försöka sola lite också.

Har fått antagningsbeskeden inför hösten, blir antagligen grundkurs i historia, vilket ger mig tillräckligt med poäng för en fil. kand. när terminen är slut =) Ska eventuellt läsa kvällskursen "vikingatidens och medeltidens texter" också. Eller latin. Jag vill verkligen lära mig latin, känns som att det hade ökat min språkförståelse… Egentligen vill jag lära mig antik grekiska också. Bara för att… =P

Läste ut Atlantis hemlighet igår, den var helt okej, skönt att läsa något med lite action… Och Atlantis fascinerar mig massor. Läste ju faktaromanen Drömmen om Atlantis innan, den var också bra och fascinerande, på ett mer icke-actionfyllt sätt… ;) Nu läser jag Camilla Läckbergs bok Tyskungen, älskar hennes böcker =)

Anyway, nu blir det mys med Tuss framför ett eller två avsnitt av underbara House. Såg Hugh Laurie i Jeeves and Wooster innan idag, läskigt att se en yngre, 90-tals Hugh som är väldigt vansinnigt brittisk, väldigt icke-House…
Här är förresten en annan läskig sida av honom, vitpudrad och i peruk… ;)

Puss!

One response so far

  • Mamma skriver:

    Klart bättre att skapa sin dag. Livet blir vad du gör det till. Det är ditt eget ansvar vad livet blir, surt äpple för många att bita i, kan inte bara luta sig mot ”tråkig uppväxt”, den är historia ju. Har skapat en helg full av djur typ 50 hästar och en ny liten kattunge som var rent övergiven. Har skapat en framtid för ”Doris” eller möjligen ”Katten Kurt” ;=)