Desperate seeking…

Maj 23 2007 Published by under Vardagssnack

Gaah, hur ska jag kunna läsa ett antal böcker och göra analyser om böckerna bara existerar i typ 4 ex i Sverige, samtliga utlånade? Börjar bli lite frustrerad, om 8 dagar slutar kursen människans gränser och då ska jag lämna in ovan nämnda analyser. Vilket blir svårt utan kurslitteratur. Anyway, får väl trolla eller nåt… =P Trodde verkligen att böckerna skulle finnas på KB, eftersom allt finns där, men eftersom det är utländsk litteratur tar inte KB in exakt allt. Tyvärr… =P

Har haft fullt upp de senaste dagarna, i måndags ägnade jag förmiddagen åt att plugga, på eftermiddagen åkte Tuss och jag till Yasuragi Hasseludden för att fira mammas födelsedag. Hasseludden var fint och mysigt, och alla gick omkring i kimonos… Käkade japansk fyrarättersmiddag, vilken började med sushi, misosoppa och laxtartar. Laxen var god, sushi är inte riktigt min grej, och soppan kändes lite väl mycket som jäst diskvatten, men det var intressant för det är mat som jag normalt inte äter… Huvudrätten var oxfilé med terriyaki-sås och svamp, underbart gott, dessutom hade jag blivit vän med mina ätpinnar… Och efterrätten var också toppen, chokladkaka, nån citrongrej och jordgubbsfromage =) Sen tog Tuss och jag bussen hem igen, var hemma strax inan kl. 23, hyfsat trötta…

Igår var jag på uppsatsseminarium, därefter kom mamma och pappa hit en stund och käkade lunch innan de tog tåget hem till Malmö igen. På seminariumet ppponerade jag på en uppsats om presshistoria som var riktigt intressant. Oppositionen gick bra, tanten som skrivit uppsatsen hade kopplat på hörapparaten och höll i stort med om det jag sa… Skönt att ha den biten avklarad. Den 4 juni får jag opposition på min uppsats, och därefter betyg och, förhoppningsvis, poäng för kursen. Det har varit ett visst manfall från kursen, i januari var vi 14 som skulle skriva uppsats, totalt är vi 6 som lämnat in uppsatserna i tid och ska få opposition på dem… Då kan tilläggas att av oss 14 var det ungefär hälften som läst C-kursen innan, av någon anledning aldrig blev klara med någon uppsats. Så nånstans är jag stolt över att ha gått kursen och skrivit klart uppsatsen samma termin, trots att det känns vansinnigt självklart att det är så det borde vara…

Till på måndag ska jag ha läst gubben-med-de-många-fotnoternas uppsats. Han överdrev inte. På 42 sidor har han tryckt in 285 fotnoter. Tack snälla att jag slapp opponera på den! Har inte läst den än men känner ändå att 42 sidor, det är typ 12 sidor mer än rekommenderat (och 10 sidor längre än min egen uppsats), är all denna text verkligen relevant? Att kunna hålla sig kortfattad och begränsa sig är minst lika viktigt, och svårt, som att få ihop tillräckligt med text och inte bli för kortfattad och för begränsad…

Ikväll ska jag på upprop till sommarkursen "Egypten". Vet inte om det är vad jag brinner för allra mest, men studier innebär att CSN vill ge mig mer pengar, vilket i sin tur innebär att jag kan köpa mig lite mat i sommar, vilket onekligen hade varit skoj… Och 5 poäng är alltid bra att ha, snart dags att samla ihop dem till en fil. kand…
Står som typ femte reserv i högskoleprovsantagningskategorin, totalt har ungefär 300 personer sökt till 80 platser, och jag har inte en susning om tillräckligt många hoppar av så det blir min tur… Anyway, det lär vi väl märka…

Imorron ska jag försöka analysera människans gränser utan kurslitteratur, och på fredag är det redaktionsmöte…
Puss!

Comments are off for this post