Rss-slaven

Apr 13 2007 Published by under Vardagssnack

Release-pub för tidningen i onsdags, gick riktigt bra och var skoj =) Hällde upp och serverade bål i en underbar pool-turkos färg tillsammans med Elza och Oscar. Och promotade tidning, såklart… "Bålen är gratis mot att du tar med dig ett ex av vår fantastiska tidning…". Är stolt över tidningen, den blev riktigt bra, speciellt med tanke på att vi i princip bara är 3 personer som jobbat med den.

Oscar skrev en rolig ledare om att han var slav under sina Rss-flöden, och jag börjar ana samma tendenser hos mig själv; Google Reader och jag har ett väldigt nära förhållande. Jag tror det kan ha lite med mitt kontroll- och ordningsbehov att göra, är smidigt att gå in på Reader och snabbt överblicka vad som uppdaterats, vem som skrivit och var, istället för att kolla bloggarna en och en. det rör sig trots allt om runt 30 bloggar/nyhetstjänster varje dag. Me like control ;)

Igår lärde jag mig att använda QuickSilver, ett galet smidigt program till min söta lilla Mac (materiell kärlek, joo..). Funkar toppen, jag klickar ctrl och space, skriver f, klickar enter och firefox öppnas. Eller så skriver jag dj och får upp en lista på alla bilder med Djingis. Bläddrar till en fil, klickar tab, får upp en ny lista på tänkbara program att öppna bilden i. Skriver em, för email, tabbar, skriver c får upp Corre som mailkontakt och klickar enter, och ett mail till Corre med bilden i har skapats. Snabbt och så pass enkelt att jag kan använda det ;)

2 responses so far

  • Micke skriver:

    Wee! Varför har jag inte upptäckt Google Reader innan? :P Har använt nån skum plugin i Firefox. Tusen tack :)

  • Lollo skriver:

    Hihi, upptäckte det själv för inte så längesen och livet blev plötsligt mycket lättare… ;)