Om ondska och att falla

Mar 06 2007 Published by under Vardagssnack

Lever i nåt märkligt oinspirerat delirium, ska plugga men kommer inte riktigt loss utan sitter mest och slösurfar och tittar på utsikten… Menmen, har skrivit lite idag iaf, kändes som jag kom igång lite iaf, ska fortsätt imorgon är ambitionen.

Imorron är det redaktionsmöte i Kista, hann inte med det förra veckan vilket rubbade ordningen lite eftersom jag är ständig sekreterare och alltid skriver protokoll. Så nu ska vi undersöka hur Svenska Akademien bär sig åt när Horace inte kan närvara.. ;)

Har varit på etikkursen ikväll. Skulle diskutera dygdetik och vårdetik men fastnade i en diskussion om Hitler och ondska istället… Läraren presenterade sin syn på ondska, typ att "finns det någon mentalt frisk människa som gjort en ond handling, varit medveten om att den var ond, och genomfört den just för att den är ond"?

5 responses so far