Längtan till landet Ingenstans

Mar 14 2007 Published by under Vardagssnack

Har nyss kollat på 2 timmar av underbara Grey´s Anatomy. Gillar Dr McDreamy. Gillade inte hans exfru innan men hon blir roligare och roligare… =) Och nu är TV-veckan fulländad;
Måndag: CSI (med underbart märkliga Grissom…). Därefter repris av Crossing Jordan, om man har lust…
Tisdag: Desperate Housewifes (älskade första säsongen, var grymt besviken på andra och håller tummarna för att säsong 3 blir bättre). Samtidigt som hemmafruarna är det House, fast Tuss och jag är i princip i fas med sändningarna i USA, typ avsnitt 14 på säsong 3, mot svenska avsnitt 3 på säsong 2…
Onsdag: Grey´s Anatomy (deras flamsighet väger upp Houses ibland rätt skrämmande förehavanden…)
Torsdag: CSI: Miami (med syrrans favorit-rödtott)
Fredag: Criminal Minds (intressant med fokus på den psykologiska biten..) och Crossing Jordan (underbart skruvade Jordan)

Det enda som saknas är… Bones… har för mig att det snart är säsongspremiär för Bones… =)

Idag har varit en galet intensiv dag. Träffade Oscar i Kista strax före kl. 9, irrade runt lite, hittade läraren vi bokat tid med och satte igång att intervjua. Supertrevlig lärare, lagkapten för svenska boule-landslaget, bland annat (jag visste inte ens att vi hade ett sånt, men…). Pratade med honom i lite mer än en timme.
Sen trängdes vi lite på arbetsmarknadsdagen, snackade med ett par företagsrepresentanter och minglade runt (läs: försåg oss med gratis pennor och godis…). Strax efter kl. 11 träffade vi den fd studenten vi skulle intervjua, det gick toppen, han var jättetrevlig och hade massor att berätta.. =) Pratade med honom i drygt en timme, därefter minglade vi runt lite till bland företagen.
Efter en stund var vi rätt hungriga och varma (alldeles för mycket folk i ett hus, mestadels byggt  i glas, en väldigt solig dag = inte mycket syre, tyvärr..), så vi gick bort till KTHs restaurang och käkade lunch. Sen fortsatte vi intervjua företagsrepresentanter, fixade lite layout till vårt veckoblad och när klockan var halv 4 var vi hyfsat klara, och väldigt trötta…
Och nej, en arbetsmarknadsdag för systemvetare/IT-folk är kanske inte rätt bransch för mig, har kind of gett upp den karriären, det var inte min grej helt enkelt. Men arbetsmarknaden för IT-folk ser toppen ut just nu vilket verkligen märktes hos de olika företagsrepresentanterna, de behövde rekrytera en hel massa folk.

Det där med arbetsmarknad och efterfrågan är ganska intressant, är kul att se att det har vänt sen IT-bubblan sprack… Och för mig som, under i princip hela grundskolan och gymnasiet, fått höra att det råder en extrem lärarbrist känns det lite konstigt att läsa högskoleguider och liknande, där det står att det finns ett överskott på lärare. Att de har svårt att få jobb. Precis som journalister…

Imorron ska jag in till universitetet, leta runt efter lite roliga bcker på biblioteket och anmäla mig till etiktentan. Sen ska jag hem och söka igenom typ hela internet i jakt på roliga sommarkurser och -jobb. Typiskt heldagsprojekt =P Dessutom måste jag skriva klart min inlämningsuppgift i teoretisk orientering. Och börja läsa etik-litteraturen. Och läsa in mig på ”psykiskt tvångsvård”, så jag vet vad det är jag ska redovisa om.

Jag är kluven inför sommaren. Ett jobb hade varit bra. Kanske. Å andra sidan är jag bara 10p från en kandidatexamen, kanske borde försöka läsa in dem? Gaah, jag vill inte vara vuxen, jag tycker inte om att ha en oviss framtid och jag trivs inte med att min skuld hos CSN snart överstiger ett mindre lands BNP… Å andra sidan trivs jag med mitt liv. Jag vet inte vad jag pluggar till men jag vet att jag har lärt mig oändligt mycket mer de senaste 2,5 åren än jag gjort på evigheters evigheter innan dess. Men faktum kvarstår; jag vill inte vara riktigt vuxen riktigt än. Så imorgon ska jag beställa specialutgåvan av Peter Pan och fantisera om landet Ingenstans, där barn är barn för alltid.
Puss!

Comments are off for this post