You think you know me well…

Feb 08 2007 Published by under Vardagssnack

Jag är lite knasig ibland ganska ofta… Så, här kommer en lista med 5 knasigheter som jag både är medveten om och står för… =)

1. Jag dricker inte mjölk. Det är inte gott och jag tycker det känns fullständigt fel att dricka något som är avsett för kons bebis… Å andra sidan gäller detta enbart mjölk, jag älskar fil, yoggi, ost, glass och en massa andra mjölkprodukter… Och jag dricker mjölk i Oboy, faktiskt. Det är bara det att man inte kan dricka bara mjölk, man måste blanda upp den med något… Och här är det faktiskt inte bara jag som är konstig… Ingen i min familj dricker bara mjölk. Syrrran dricker Oboy (typ en liter om dagen, minst!J) och mina föräldrar har mjölk i kaffet, men det är också allt.

2. När jag var liten ville jag bli arkeolog. Jag var enormt fascinerad av dinosaurier, släpade med pappa på dinosaurie-utställningar i Malmö och Köpenhamn, har för mig att jag vann biljetter till den i Köpenhamn via Sydsvenskan eller nåt sånt… Dessutom hade jag ett antal plast-dinosaurier som bodde i trädgården (ja, när inte syrran tog in dem på badrummet och ville bada dem i badkaret, såklart, vansinnigt impopulärt hos våra föräldrar…). Och det hade faktiskt, såhär 15 år senare, varit intressant att läsa typ en grundkurs i arkeologi. Kanske…

3. Jag ligger väldigt still när jag sover, tror jag vänder mig ungefär en gång, jag brukar somna på rygg och vakna på vänstersidan. Mamma tyckte det såg frukansvärt obekvämt ut när jag var liten och jag alltid låg kvar i princip så som hon lämnat mig i sängen, men tror att hon insåg att det inte var mycket att göra åt det. Och det känns som jag sover… effektivt… utan att slösa energi på att snurra runt… ;)

4. I min säng sover gosedjurskaninen Ninus. Det har han gjort sedan jag var 5 år och jag har inte hjärta att köra bort honom. Han har varit med mig i princip överallt (Cypern, Mallorca, Kanarieöarna, Ven, diverse läger och övernattningar etc) under 16 år och det känns tomt utan honom. Dessutom är han väldigt gosig…

5. Jag äter inte grönt godis. Jag tror det började med att jag inte tyckte om grönt gelégodis, som i Gott&Blandat-påsarna. Sen har det eskalerat till något som nu nog mest är psykiskt. För inte smakar väl gröna mintkulor annorlunda än vita och rosa? I en situation då jag inte kan vara säker på att undvika grönt godis, ex om man delar en påse Ahlgrens bilar på bion, då avstår jag hellre från allt godis för att inte riskera att få i mig grönt godis av misstag (man kan ju döö…). Undantaget (för givetvis finns det ett sånt) är att jag äter gröna grodor. Men bara om de kommer från Aroma. Och det måste vara grodor, sköldpaddor och krokodiler är inte samma sak…

Så… Hur knasig är du? ;)
Puss!

Comments are off for this post