Schlagerdiss + mycket annat…

Feb 26 2007 Published by under Vardagssnack

Helgen försvann på ett kick och idag orkar jag inte diskutera feminism på ett seminarium, så stannar hemma och pluggar lite på egen hand, är sista seminariumet och jag har hittills varit 100% närvarande, så tror de överlever utan mig…

I lördags var jag trött, förkyld och fastnade framför tvn lite för länge… Började med att jag zappade runt för att ha något att titta på när jag käkade lunch. Trillade in i inledningssenen av Mannen som kunde tala med hästar, flera år sen jag såg den så fastnade. Och det är en låååång långfilm. Hade den på i bakfrunden när Tuss och jag spelade spel å lite sådär. Sen var klockan 6. Och då var det hästhoppning från Scandinavium. Hade egentligen inte tänkt titta på hela sändningen, men banan var hopplös och SVTs kommentatorer totaldissade banbyggaren, så det var rätt skoj ändå ;)
Och ja, sen var ju klockan 20. Melodispektakel. Och efter det var det en av mina favoritfilmer, Love Actually. Och sen var det mitt i natten och dags att sova, och så försvann den dagen… =P Ajja, kändes iaf som att förkyldningen mådde bra av en lugn och seg inomhusdag, har mått mycket bättre sen dess…

Och igår pluggade jag lite, la pussel och invaderade Mipps wiki. Med konstiga saker, typ Nya Tider. =P Ifrågasatte för ett tag sen varför man ville ha en egen wiki; allt finns juh ändå på Wikipedia… Men upptäckte att det inte stod nåt om Nya Tider där, så kände att jag var skyldig Mipp lite upprättelse… och unik info som man inte kan få på Wikipedia ;) Och jag tenderar till att bli aningens lite väl entusiastisk ibland… =P

Veckans Schlagerdiss:
Magnus Uggla:
Han låter väldigt mycket som… Magnus Uggla. Standard. Som han har låtit de senaste 20 åren. Minst. Lite trött på honom, dags att byta sound och frisyr (börjar han inte bli lite tunnhårig…)?
Emilé Azar: Kul med lite okända artister, men han här var mest nervös och inte så kul… Låter som karaoke med Westlifelåt, illa…
Sanna Nielsen: Vet egentligen inte vad jag har emot henne, men… Låter som en korsning mellan Charlotte Nilsson/Perrelli och Carola, i negativ mening…
Caroline af Ugglas: Men nej! Gillar inte hennes hesa röst, gillar inte att hon inte tar ögonkontakt med publiken och gillar inte att hon ser ut att sitta på toaletten när hon står på scenen… Bort!
After Dark: Det kan vara jag som är fånig, men jag gillar After Dark. Låten är väl lite halvfånig men ändå helkul… Men varför har textraden "han trallar på torpet" fastnat mellan mina öron? Och var har han fått de där benen ifrån? 4 kvinnliga artister i startfältet, men de snyggaste benen (och kläderna också för den delen) sitter på en 55-årig man. Touché ;)
Sarah Dawn Finer: Mjää… Jag höll på att somna, så satt och sjöng King of wishful thinking istället, plagiat i massor…
Verona: Hmm… låter typ Bailando-hits-for-kids-karaoke-blää. Illa… Och är lätt allergisk mot blonda våp som tindrar förföriskt med bambiögonen i kameran, det krävs lite mer än så för att övertyga mig… en bra låt/sångröst tillexempel…
Andreas Johnson: Varför har han ingen hals? Han ser ju ut som en… gråsparv… Bortsett från det var låten uthärdlig, men hyfsat mycket Glory of Love

Nu ska jag göra mig i ordning och försöka lokalisera en Swedbank. Ska knacka på där och höra om de vill erbjuda mig lite pengar i utbyte mot lite fonder. Och jo, macbook är beställd. Och på väg hit. Och jag är som en femåring strax innan julafton. Inte förväntansfull aaalls… ;)

Och jo, för att återknyta till vad jag skrev om min TV-lördag. Love Actually. Varför älskar man Love Actually?
Därför:

Anyway, dags för Swedbank!
(fånigt namn förresten, låter som någon har eldat och banken blivit lite svedd i kanterna….)
Puss!

Comments are off for this post