…och det är världen och den försvinner…

Feb 18 2007 Published by under Vardagssnack

Igår var Tuss och jag riktigt duktiga, städade och dammsugade och sorterade ut en massa saker, så nu ser hemmet riktigt presentabelt ut ;) Städade mina skrivbordslådor också, och slängde bort en massa brända cd-skivor. Brände hur mycket cd-skivor som helst ett tag, nu känns det bara onödigt…

På kvällen spelade vi Master of Television igen, älska =) Det var riktigt jämt, fast Tuss vann. Trots att han inte kunde svara på vem det är som spelar Mac Taylor i CSI:ny, dåååligt Tuss, dåååligt ;) Men Tuss kan lite om betydligt fler serier än jag, jag är totalinsnöad på CSI- och Vänner-trivia men har verkligen noll koll på andra serier… Men mina insnöade triviakunskaper kom till lite nytta iaf, visste att Matthew Perry spelat med i The whole nine/ten yards, att David Caruso spelade med i NYPD Blue och jag kunde peka ut en skådespelare av typ 7 som inte gjort småroller i Vänner. Men fråga mig inte nåt om Lilla huset på prärien. Eller Cheers. Eller nån konstig 70-talsserie, det går bara inte… ;)

Idag ska jag plugga, duscha och gå ut en sväng och titta på den vedervärdiga snön som trillat ner inatt (varför??? man såg ju asfalten igår, det var 3 plusgrader och jag hoppades på vår… suck…). Och ikväll ska jag laga favoriträtten kyckling under mandeltäcke med persikor och mango-chutney-sås… mums =)

Igår tittade jag lite aktivt på melodifestivalen, för första gången i år. Okej, jag spelade spel med Tuss samtidigt (som han vann, mummelmummel, det är ju jag som ska vara master of television…), men tillräckligt aktivt för att ha en åsikt ;)
Så, favorit i repris; Veckans schlagerdiss ;)
Måns: Solklart varför han i Idol kallades för "Smöret från Lund", sliskig så det stänker om det… Men bortsett från det så var låten helt okej…
Miss Match: Läskigt försök att göra modern fjortismusik… Och jag blir mest rädd när de låtsas flåsa som hundar, kan inte tänka mig att hundar låter så… Möljligtvis en präriervarg… Eller pudel… Usch!
Magnus Carlsson: Oh nonono! Jag får kväljningar av honom, oändligt tacksam för att han inte gick vidare. Och, sjöng han inte om "Lev livet" förra året? Glädje över livet är bra, men det blir tjatigt med "live forever" och "lev livet"…
Sheida: Ehhrm… vad? Mångkultur är bra på många sätt men ska inte missbrukas så här. Och varför ser alla tjejerna gravida ut och dansar som flodhästen i Dolly Song???
The Attic feat. Therese: Mjää, vet inte vad det liknar… Illa är det iaf…
Sebastian: Har aldrig gillat honom… Gillade inte låten… Och varför hade han en handduk runt halsen??? Det är Melodifestival, inte Liftarens Guide till Galaxen… =P
Sonja Aldén: Lite seg men helt okej låt. Den borde kunna slå iaf den hemska GodMorgon-låten i Andra chansen…
Nanne: Låten kändes väldigt mycket som något hon sjungit innan… Men bortsett från det gillar jag Nanne…

Låten jag nog tycker bäst om är inte med och tävlar. Men den driver så härligt med hela tävlingen. Och det är sant, det är "ögon som tindrar" och "världar som försvinner" lite överallt. Tyvärr, det hade definitivt behövts lite omväxling…
Puss!

Comments are off for this post