När tekniken drabbade familjen…

Feb 15 2007 Published by under Vardagssnack

Min syster är söt. Kanske inte alltid universums listigaste, men helt klar söt ;) Det senaste dygnet har följande utspelat sig:
* Syrran ringer hit till vår hemtelefon. Jag svarar. Syrran frågar "var är du???"… (hon hade ringt till min mobil först utan att jag svarat, men var jag var… tjsa, uppenbarligen inte så långt från min hemtelefon ;)…)
* Syrran ringer och frågar hur hon ska göra för att ta foton med sin nya mobil. Jag hänvisar till "knappen med en kamerasymbol på sidan av telefonen". Syrran får en aha-upplevelse…
* Syrran ringer "hej, kan du vara snäll och göra mig en tjänst? Kan du ringa upp min mobil så jag vet om den är ljudlös"… Oh, well…

Mamma har också köpt ny mobil. Fast än så länge har hon inte ringt och frågat så mycket konstiga saker. Fast fick förklara vad Bluetooth är för nåt, men det kan hon vara ursäktad för… ;) Jag funderar också på en ny mobil, men har inte riktigt orkat bilda mig en uppfattning om vad jag vill ha. Eller jo, en Iphone, men det händer likson inte än på ett tag…

Var ute och flaxade hela dagen igår, så idag har jag bara tagit det lugnt. Trivs med den delen av självständiga studier, jag kan råplugga och fokusera för fullt i ett par dygn, för att sedan ge mig själv ledigt mitt i veckan, eftersom jag vet att jag har tid att kompensera.

Min datormus är helskum, i förra veckan blinkade den aggressivt rött när jag satte den på laddning, och idag gick det inte att scrolla upp… Ner gick jättebra, men inte upp… Märkligt. Logitechs programvara påstår att "batterinivån är tillräcklig", men jag börjar undra…

Planen för helgen är som sagt att plugga. Och Spela Sims. På måndag kommer antagligen Jannike  hit för middag och spel, har inte träffat henne sen i november så det ska bli riktigt skoj att ses =)

Nu ska jag se om Tusse vill titta på House med mig… Annars ska jag fortsätta bygga hus i Sims2…
Puss!

Comments are off for this post