CSI =)

Feb 05 2007 Published by under Vardagssnack

Idag är det äntligen dags för CSI.
Riktiga CSI.
Med Grissom.
Wiie =)

Idag har jag varit på halvsegt litteraturseminarium. Max Weber var halvseg, helt enkelt… =P Har läst en C-uppsats till uppsatsseminariumet imorron, om en gubbe som hette Malmsten och designade möbler. Eller nåt sånt. Ska läsa igenom den nån gång till tror jag. Blev irriterad när sidhänvisningen i innehållsförteckningen inte stämde. Är galet petig när det gäller såna grejer, beror nog en del på att jag gillar layout och är rättskrivningsfreak och det är hyfsat basic att åstakomma en innehållsförteckning som stämmer överens med innehållet. Väl? Eller har jag orimliga krav?

Vi diskuterade det lite på förra seminariumet, hur stor roll språk och formalia egentligen ska spela vid uppsatsopposition. Någon hävdade att spåket var mindre viktigt så länge innehållet är begripligt. Någon annan menade att uppsatsen som lämnas in ska ses som ett manus, och manus är aldrig färdigredigerade. Jag vill tro att det är som ett helt paket jag lämnar ifrån mig. Språket är viktigt för att jag ska bli tagen på allvar och kunna förmedla mitt budskap. Och det måste se snyggt ut, tydligt och med hög läsbarhet. Eller nåt. Anyway, det är det jag är minst orolig för. Jag skrev i princip konstant i 3 år på gymnasiet och jag har pluggat 40 poäng svenska (varav 5p = grafisk design och 8p = skriftlig framställning). Jag kan skriva. Jag oroar mig mer för vad det är jag ska skriva…
Slut på metatextuellt svammel.

Den 27/2 börjar bokrean, wiiee =) Även om jag har berg av olästa böcker som jag borde ta itu med först. Men jag blir som… jultomten på prozac av bokrea… can´t help it…

Anyway. Idag har Tuss köpt en eldframställare till mig. Så nu ska jag tända mysljus i vardagsrummet, äntra soffan och förbereda för CSI… =)
Puss!

Comments are off for this post