Redo för vårtermin…

Jan 18 2007 Published by under Livet som student

Igår var det full rulle hela dan…
Satt och pluggade till kvart i 3 (det här med att göra saker i god tid är helt enkelt inte min grej, som tur är är jag galet målmedveten när jag väl kommer loss…), gick och la mig och sov 4 timmar…
Gick upp och skrev klart min redovisning. Tränade, och stoppuret stannade på 5,05 minuter, rätt lagom när man ska hålla föredrag i 5 minuter och vet att 1) man pratar något fortare framför publik men att det kompenseras av att man 2) ska visa liter overhead-bilder…

Stack till skolan och redovisade om Magnus Wallins Skyline, gick riktigt bra. Lyssnade på lite andra redovisningar, bland annat en om Leni Riefenstahls kroppsestetik, vilken Wallin använder sig av. Var riktigt intressant =)

Förvirrad pensionärstant, 60+ skulle redovisa sist av oss. Overhead-apparaten stod framme och vi var några som använt den före henne. Förvirrad tant går fram och börjar förbereda sin redovisning, plockar med lite papper och sådär… Och lägger ett helt vanligt vitt a4-papper med en datautskriven bild på overhead-apparaten, trycker igång den… Och ser jätteförvånad ut; "oj jag förstår inte varför det inte fungerar…!"… Jag trodde att konceptet med overhead+genomskinligt papper=bliden projiceras på väggen var ganska gammalt och inarbetat, det är inte direkt cutting-edge-technology, men… PleasePrettyPlease, låt C-kursen vara en pensionärsfri zon, jag vill inte mer… =P

Åkte hem efter redovisningarna, käkade lunch och åkte sen till Kista vid kl 15… Träffade Oscar, hade ett litet men trevligt möte där vi planerade deadlines och grejer för våren… Fixade lite med informationsblad och pysslade runt lite, smet inom ica på vägen hem och handlade lite, var hemma vid 19.30… Åt och slötittade lite på tv, pratade med mamma i telefon en stund och fortsatte sen att halvsova framför tvn…

Imorse unnade jag mig sovmorgon, vaknade kvart i åtta och gick upp halv 9… Skönt och avslappnat =) Lämnade studieförsäkran till CSN, så nu hoppas jag att pengarna snart trillar in… När jag kollade innan jul stod det att de planerade att betala ut pengar till mig strax efter terminsstarten nu i januari, men när jag loggade in i tisdags och kollade visade det sig att de hade strukit alla planerade utbetalningar eftersom de trodde att jag hade pluggat klart… =P Så det var bara att ansöka om studiemedel på nytt, tur att de var hyfsat snabba med att bevilja ansökan…

Sen åkte jag in till universitetet, registrerade mig på C-kursen i idéhistoria, registrerade mig på kvällskursen i medicinsk etik, vandrade runt i bokaffären en stund, köpte en ny kalender och ett kort… I andrahandsbokhandeln hittade jag Causing Death and Saving Lives, huvudboken till etikkursen, den verkar riktigt intressant.. =)

Schemat känns riktigt trevligt, båda kursena börjar nästa vecka. Medicinsk etik är en kvällskurs, går varje tisdagskväll mellan kl. 18-21. Och idéhistoria… Har 2-3 seminarium i veckan fram till den 21a februari vecka 8. Nästa inplanerade seminarium är den 2a maj, vecka 18… I det schematekniska tomrummet är det tänkt att jag ska åstakomma 30 sidor C-uppsats, värd 10p. Så jag är riktigt nöjd med mitt val att försöka läsa 30p istället för 20 den här terminen, nu har jag medicinsk etik att fokusera mig på en gång i veckan, för att koppla bort uppsatsen lite. För jag, hemma ensam med en uppsats i 10 veckor och ingen kurslitteratur som inte handlar om uppsatsämnet, inga seminarium, ingenting, jag hade fått psykbryt… =P Ska försöka undvika det nu ;)

Imorron är det dags för det allra sista B-uppsats-seminariumet… Så har lite kvar att läsa till det. Och snart är det Criminal Minds =) Och i nästa vecka borde det trilla in betyg+poäng för uppsatsen och kroppskursen med fårboken. Förhoppningsvis.
Puss!

Comments are off for this post