Liken på bakgården

Jan 10 2007 Published by under Vardagssnack

Något som stör mig: folk som dumpar sina granlik rakt utanför ytterdörren när julen är slut. På vår gård ligger det minst fyra mer eller mindre bruna och kala granlik och bara är ivägen. Ser sorgligt ut, dessutom. Och inte vidare juligt. Tänker på H C Andersens saga om julgranen som jag läste när jag var mindre, den handlar om den lilla granen som står i skogen och så gärna vill bli vald till julgran. Och efter många år kommer en familj och hugger ner honom och tar med honom in i värmen. Och de pyntar honom, tänder ljus och dansar runt honom, och den lilla granen är lycklig. Sen, pangbom, blir han utkastad i kylan och klyvs till ved, eller nåt. Så, julgranslik gör mig deppig. Vill bara ha lyckliga granar utanför fönstret…

Anyway…
Var på KB idag, fick lånekortet fixat och har beställt en bok som jag ska dit och läsa imorron. Hann även med att köpa plåster och försvarets hudsalav på Apoteket, en Aloe Vera-gel på Naturapoteket och underbart, mangodoftande bodybutter på Body Shop.

Har läst en av B-uppsatserna vi ska diskutera på seminariumet på fredag. Och så smått börjat fundera över ämne till min C-uppsats jag hoppas kunna skriva i vår. Ozzå har jag chattat med MIpp och syrran, lagat chicken korma till middag, diskat, duschat och smort in mig i mango. Mums ;)

Och nu ska Tuss och jag titta på House. Om en vecka släpps säsong 2 på dvd. Villhavillhavillha. Massor. Beställde 3 filmer från Discshop i måndags. Tänkte igenom min ekonomi, räknade hur många veckor jag behöver köpa middag, kom på att kalendern jag kollade i var från förra året, grävde fram rätt kalender och bestämde mig för att det nog var okej att beställa nån film extra. För på kalendern sitter det en postit-lapp med meddelandet "Corre skyldig 1300kr för julklappar+globen". Makes me happy… Så, syrran, jag kräver tillbaka mina pengar lagom till jag inte kan betala hyran eller har tröttnat på att käka nudlar ;)

Imorron är det KB som gäller. Och ytterligare en uppsats. Och 2 böcker.
Puss!

Comments are off for this post