Vem åt upp Rudolf?

Dec 30 2006 Published by under Vardagssnack

Öppnar kylen för att ta fram lite pålägg till frukosten. Hittar rökt renskinka, inget jättekonstigt med det. Det konstiga var förpackningen. Vem förpackar renkött i en plastförpackning med tecknade renar på??? Tecknade renar som har snöbollskrig, åker skidor och dansar fram på isen? Renar med toppluva och randig halsduk? Och, det värsta av allt, renar med tydligt lysande röda mular??? Toppen, jultomten kom inte i år eftersom någon ätit upp Rudolf… Och uppenbarligen Rudolfs hela familj också… Mjää… Det blev ingen skinka till frukost. Är ungefär lika markabert som när mamma sjöng bä-bä vita lamm för lammsteken. Illa på allvar, liksom… Ska nog bli sellektiv vegetarian, jag äter inte mat som tittar på mig med ledsna ögon…

Av samma anledning vägrar jag att mata katten med Whiskaspåsen det står "kanin" på. Det går verkligen inte. Av flera anledningar. Inte snuttenin i maten. Dessutom var vår katt rädd för kaninen Fluffson när han levde, han var revirets kung och katten backade snällt in under skrivbordet när han kom skuttande. Så kanin verkar inte ingå i kattens eget matbegrepp. Katten fick nöja sig med whiskaspåsen med kalkon i.

Har haft en riktigt lugn och skön vecka hemma. Måndag, tisdag och onsdag gjorde jag knappt nåt vettigt alls. Överdoserade House, tittade på Sanningen om Rödluvan med syrran, den var riktigt skoj…

I torsdags började jag dagen med underbar avslappnande ansiktsbehandling på Kräm. Låg och var totalt avslappnad och väldigt ompysslad i nästan 1,5 timme. Sen träffade jag mamma i stan, käkade lunch ihop och snurrade runt lite på rean. Åkte hem vid 2 och tittade på sista House-avsnittet.

Därefter kom Tuss hit och käkade middag med oss, och sen stack vi iväg för att möta Mipp och Lisa vid busshållplatsen. Tog bussen till Big Bowl och bowlade en timme gratis, tack vare Mipp =) Bowling är inte min sport och jag kom sist båda rundorna vi spelade. Å andra sidan hade vi riktigt skoj, så det gjorde inte så mycket… Spelade lite air-hockey ozzå, älska, vill köpa ett sånt bord nån gång… Sen var vi en sväng på Burger King och Hemköp innan vi åkte hem. Tog omvägen hem till mig och hämtade spel, sen fortsatte vi hem till Lisa och ägnade resten av kvällen åt Alfapet, Kvarteret skatan via webb-tv och andra roligheter. Och som kompensation för bowlingen var jag överlägsen på Alfapet. Men kan inte vara bra på allt… ;)

Tuss och jag kom hem vid halv 3 och sov. Och igår var jag i stallet en sväng. Syrran och jag körde  ut Djingis på en långrunda längsmed havet, jättemysigt. Även om Djingis var väldigt skeptiskt mot de skummande vågorna på havet… Dessutom låg det fullt av vintervilande båtar uppe på land, de var läskiga… ;) Gosade en stund med ponnyn innan jag åkte hem igen. Saknar honom massor när jag inte kan vara nära honom.

Igårkväll slöade familjen framför TV:n, tittade på The life of David Gale, en av mina favoritfilmer. Och idag har det inte hunnit hända så mycket, har sorterat tvätt och plockat undan lite i köket medan mamma och pappa varit och handlat. Jag kände inte för att hänga med, skoj är inte Coop Forum… Dessutom ösregnar det… =P
Puss!

Comments are off for this post