Samtidskritik…

Dec 10 2006 Published by under Vardagssnack

Bara jag som inte förstår Fuglesang-hypen? Okej, wow, efter 14 år fick han äntligen åka iväg, men…? Okej om han hade varit först i rymden. Eller landat på månen (det hade varit häftigt eftersom jag snudd på tvivlar att människor varit där så många gånger som det påstås, knappast -69, känns som pr-grej mitt i  kalla kriget, och jo jag är konspiratiorisk…). Men jag orkar inte hypa att han ska titta till rymdbasen, faktiskt. Och han är väl delvis norsk och vid det här laget (efter att ha tränat astronautgrejer i 14 år) mer amerikan än svensk, så nää…

Får mig att tänka på Friends:
Chandler: I’m going crazy! Okay? Do you have any thing around here that looks homemade?

Ross: Y’know what? She’d-she’d love this. Uh, it’s an exact replica of Apollo 8. I made it in the sixth grade.

Chandler: Yeah, I guess I could use that. I could say that your love sends me to the moon.

Ross: Yeah-yeah, except Apollo 8 didn’t actually land on the moon. But you-you-you could write that umm, your love lets me orbit the moon twice and return safely.

Och förresten, var det inte bara typ en vecka sen det var krigsrubriker i tidningarna om miljöutsläpp? Var är miljörörelsen nu då? Eller rymdraketer bidrar inte till den globala uppvärmningen ett smack?
Dessutom: illa att man kan bygga något som ska kunna färdas i rymden men inte klarar av lite moln vid uppstart… =P

 

 

Anyway, ska sluta gnälla. Eller jo, en grej till när jag ändå är inne på miljö och krigsrubriker: Samma tidning som för 2 veckor sen hade hysteriska krigsrubriker om global uppvärmning och checklistor av typen "så blir du mer miljövänlig", där en av punkterna var den smått obligatoriska "spara el, släck lampor som inte är nödvändiga", har den senaste veckat arrangerat en tävling med presentkort för flera tusen kronor i vinstpotten. Tävlingsuppgiften? Åh, överpynta ditt hus med alla ljusslingor du kan tänka dig, tills du förbrukar el som en mindre by, ta ett foto och skicka in till redaktionen. Finast pynt (och flest ljus) vinner… Dubbelmoral är fascinerande… ;)

Så, färdiggnälld. Eller, gnäller egentligen inte, iakttar min samtid ur ett kritiskt perspektiv. Såklart… ;)

Har inte gjort så mycket vettigt idag. Än. Men det återstår en hel del av dagen, den tar inte slut bara för att solen gjort det… Ska läsa lite i Augustinus Kyskhet. Tror jag. Om jag orkar…
Puss!

Comments are off for this post