No hablo pablo…

Dec 09 2006 Published by under Vardagssnack

Verkar befinna mig i ett nomansland när det gäller språket som pratas i den här landsänden… Den senaste veckan har jag i annonser stött på de konstigaste ord… Idag var det "svidar". Jo, i talspråk har jag hört det som slang för kostym. Men aldrig sett det i text förrän idag… Och för nån dag sen stod det "psykbryt" skrivet med presentsnöressnirklig textpå en annons… Har hört det ozzå som slang för psykiskt nervsammanbrott, men… Så börjar ana att det är så infödingarna här pratar, att det är ett lokalt språk jag måste ha missat… ;)

Å andra sidan pratade jag med farfar i telefon i förra veckan, har inte pratat med honom sen i somras, och det första han kommenterade var att jag hade "fått en så fin brytning". Say what? Det vill jag väl inte ha heller, hur fin den än var… Jag vill inte prata infödingska, jao hör jo himma i Skaune…(…haru sitt malmo haru sitt varden…). Illa. Så ska arbeta bort eventuell brytning. Absolut inget "och du har tränat bort din dumma dialekt" här inte… ;) Dessutom är farfar gammal och hör dåligt. Så det så…!

Har varit i stan med Tuss en sväng idag, handlat julpynt (fina glittrande renar och kulor på Lagerhaus) och bröllopspresent till Magnus och Hannah, känns bra att ha fixat det =)
I stan var det alldeles för mycket folk på alldeles för liten yta… Storstad i all ära, men jag är glad att vi inte bor mitt inne i centrala stan. Då hade jag fått psykbryt. Garanterat.

Ikväll ska vi klä julgranen och äta (förhoppningsvis) god middag. Och mysa framför tvn. Antingen se nån film eller nåt avsnitt av House. Han spelade luftpiano till Ba O´reilly. Älska House.
Puss!

Comments are off for this post