Ingen kan vara nere med en ballong…

Dec 07 2006 Published by under Vardagssnack

…som kloka Nalle Puh sa. Och visst är det så. Och eftersom mitt vardagsrum är fyllt av 70 ballonger går det omöjligt att vara nere ;)

        

Var på höstens första (!) föreläsning igår, har hittills bara haft seminarium så kändes skönt att för en gång skull sitta tyst och bara lyssna… Riktigt intressant föreläsning, om kroppens idéhistoria och vilka föreställnigar om kroppsideal som funnit genom tiderna. Och det var modernt att se stark och hälsosam ut ända tills kristendomen blev ledande religion i västvärlden, med den kom asketismen och sen skulle man se mager och plågad ut, eftersom det var viktigt att skylta med att man kunde kontrollera sina begär. Skulle man äta skulle man minsannn inte njuta av det…
Hade en intressant diskussion om Cyborger också, i en cyborg förenas människan med tekniken och maskinen… Och eftersom vi blir vaccinerade, har glasögon/linser, kan få konstgjorda organ osv är vi alla cyborger, vilket känns lite intressant.

Lämnade in min uppsats igår också, galet trött på den vid det här laget. Är egentligen dumt att välja ämne i september och sen inte ha deadline förrän i december, den där första entusiasmen över att "åh, jag har valt ett så bra och intressant ämne" hinner liksom gå över…

Och idag har jag jagat en bok som jag ska ha till cyborg-kursen. Fanns bara på engelska på akademibokhandel, så ska se om jag kan hitta den på svenska. Vill iaf gärna ha boken, den heter Making Sex och verkar himla intressant. Hmm..

Ozzå har Tuss och jag bakat underbara lussekatter. Mums!

Planen för imorron och helgen är att ta det lungt och slappa en del, samt börja läsa Augustinus text Om kyskhet och gå i stan med Tuss och köpa bröllopspresent till hans bror…

Och nu ska jag laga citronkyckling med citronpasta *head chef*.
Puss!

Comments are off for this post