Etisk medicin?

Dec 16 2006 Published by under Livet som student

Idag har jag knappats gjort nåt vettigt, mest slöat, läst lite och lyssnat på julmusik =) Kände att jag förtjänade en ledig dag, har haft mycket att göra i veckan och det lär bli mycket plugg söndag till onsdag, så… =) Laddar upp inför slutspurten, på onsdag åker jag ner till Malmö vilket ska bli riktigt skönt…

Planen för dagarna fram tills dess:
Söndag: Läsa Augustinus och en annan text inför seminariumet på onsdag, borde fundera över vad jag ska göra för analysuppgift också..
Måndag: Läsa igenom de två uppsatserna som ska opponeras på tisdag. Det vill säga lusläsa min egen uppsats så att jag kan försvara den och bemöta eventuell kritik på ett förberett sätt…
Tisdag: Uppsatsseminarium, blir förhoppningsvis inte helt sågad…
Onsdag: Seminarium på förmiddagen, diskutera Augustinus samt berätta vad jag valt för analysuppgift. Och på eftermiddagen är det dags att resa…

Inför våren är jag antagen till grundkurs i historia 20p och står som reserv till grundkurs i psykologi 20p. Men det känns som jag borde satsa på fördjupningskursen i idéhistoria, även om det känns väldigt läskigt att skriva C-uppsats (med tanke på hur mycket ångest B-uppsatsen vållat under hösten är det kanske inte värt att satsa…). Å andra sidan måste jag läsa någonting på högre nivå än B, jag kan inte bli grundkursernas okrönta mästare bara för att jag inte vågar prova att skriva en C-uppsats… Och ska jag skriva C-uppsats kan jag ju lika gärna göra det i idéhistoria, eftersom det är ett väldigt brett ämne så man kan klämma in det mesta där… Dessutom intresserar det mig… Bara det gör det värt att läsa på C-nivå…

Är antagen till en kvällskurs också, 10p i medicinsk etik, verkar vara galet intressant. Och jag gör ändå inte så mycket på kvällarna, så varför inte läsa lite på halvfart? Blir dessutom en trygghet, om jag klarar 10p medicinsk etik men misslyckas med 10p läskig C-uppsats men ändå klarar de övriga 10p på idéhistorian så har jag ändå fått ihop 20p = CSN blir glada = jag får pengar = jag blir glad.
Egentligen behöver jag inte klara mer än 15p för att få pengar från CSN, men jag har krav på mig själv att iallafall ta 20p. Och lyckas jag med både uppsats, idéhistoria och etik ger det mig 30p. Då har jag 110 högskolepoäng i humaniora, det är bara 10p från en kandidatexamen, weii… =) Har 20p i samhällsvetenskap också, men tror inte att det är relevant för min examen = tror inte att jag får räkna in dem…

Sen vill jag ju läsa latin på distans också, men tror det eventuellt blir lite väl mycket att hålla reda på… Behöver ju inte lägga in ett helt års universitetsplugg på vårterminen, då lär jag fullständigt missa att våren kommer och världen vaknar ur sin vintervila…

Anyway, nu ska jag diska – mitt lördagsnöje! ;)
Puss!

Comments are off for this post