Finally…

Nov 06 2006 Published by under Vardagssnack

Blåser visst i Malmö. Men eftersom det inte blåser i Stockholm får vi inte reda på det. Har fått lite perspektiv på nyhetsrapporteringen sen jag flyttade, har ibland ingen aning om saker som händer i Malmö. Om det inte rör 5-åringar som kör bil och krockar lyktstolpar på Rosengård eller isflak som trillar ner från Öresundsbron. Sånt sprider sig… ;)

Har pluggat idag. Och finally, lagom till sista seminariet, blev det intressant. Handlar om böcker och läsare och läsandet genom historien. Vilket är riktigt intressant och inte fullt så dammigt som man skulle kunna tro…
Fick mail från min lärare på första litteraturkursen, han tyckte att jag var godkäns på den =) Och skickade in min inlämningsuppgift igår till läraren på den andra litteraturkursen, så hoppas att jag blir godkänd på den också. Har inga tentor den här terminen, vilket är skönt men ändå lite trist. Det är nåt speciellt med adrenalinkicken efter tentor… ;)

Vi fick besök av en liten katt i eftermiddags, den kom inhoppandes genom vårt öppna fönster och sa "mjau"… Samma katt som sist, jättemysig och väldigt hungrig ;)

Kisekatt i vår soffa =)

Har pratat med syrran en stund ikväll också, lekt läxakut och gjort ett försök att reda ut vad huvudsatser och bisatser är. Gick hyfsat bra, hon påstod iaf att jag förklarade bättre än hennes bok, alltid nåt ;) Och med 40 högskolepoäng i svenska borde jag kunna reda ut det. Å andra sidan var bara 4 av poängen grammatik, så… När jag hör talas om bisatser tänker jag direkt på min svensklärare på högstadiet som 1) var grammatik-fetischist, och 2) tjatade om BIFF-regeln gällande bisats. I Bisast hamnar Inte Före Första predikatet. Åtminstone tror jag att det var predikat. För grammatiken har moderniserats och nu var det finita verb som gällde.

Jag ser fram emot nästa onsdag, har förhandsbokat Den Lilla Sjöjungfrun som släpps på dvd då, och ser verkligen fram emot att se den, var väldigt, väldigt längesen jag såg den. Ska försöka få råd att köpa Classic Collection-boxen också. Sen saknar jag bara 6 av 45 Disneyklassiker =)

Imorron ska jag plugga. Och dammsuga. Och ringa mamma. Och säkert en hel hög andra saker också…
Puss!

Comments are off for this post