Simone och jag…

Okt 21 2006 Published by under Vardagssnack

Okej att det inte regnade så mycket i somras, men måste allt regn komma retroaktivt nu??? Sökes: mysig höstsol. Finnes: stor vattenpöl, ständigt påfylld. Ett byte? Någon?

Var ute en sväng med Tuss i regnet, passade på att inviga min nya jacka, underbart varm =) Idag är Tuss head-chef och bjuder på ris, kalkonfiléer, kantarellsås och en massa tillbehör.

Har pluggat en del idag, ska fortsätta med det ikväll. Simone de Beauvoir är minst sagt fascinerande. Inaktuell och vansinnigt aktuell på samma gång. Hon ser kön som en social konstruktion, som något man blir, inte föds till. Så har läst igenom 50 sidor biologi. Darwin var fixerad vid duvor, här var det istället diverse insekter och fiskar och gud-vet-allt som inte parar sig som däggdjur. Just nu läser jag ett kapitel om mytbildning kring kvinnan, hur de patriarkala religionerna förtryckt och smutskastat kvinnan redan från första början. Och i skapelseberättelsen skapas inte kvinnan för sin egen skull, utan för mannens skull, och sedan dess har hon setts som mannens egendom. 
Och nej, det var inte förrän i nästa liv som jag skulle bli rabiat feminist, men… ;)  
Och det här säger en hel del: "Proletariatet skulle kunna försätta sig att förinta överklassen, en fanatisk jude eller färgad skulle kunna drömma om att bemäktiga sig atombombens hemlighet och åstakomma en helt judisk mänsklighet eller en helt färgad. Inte ens i fantasin skulle kvinnorna komma på tanken att utrota männen. Det band som förenar henne med sina förtryckare kan inte jämföras med något annat."

Anyway, dags för middag.
Puss!

Comments are off for this post