Om lite allt möjligt…

Okt 23 2006 Published by under Vardagssnack

Note to self: När det regnar så mycket så att man behöver ha flytväst på sig när man går ut, är det bara fånigt optimistiskt att ge sig ut och cykla…

Anyway, läste klart Ellen Key och Simone de Beauvoir igår. Blev lite irriterad på Key, vi har inte riktigt samma åsikter, vilket å andra sidan inte är så konstigt med tanke på att boken skrevs 1896… =P Hon är särartsfeminist och väldigt noga med att vi måste vårda den kvinnliga naturen. Och inte fokusera på om kvinnan ska ha rätt att jobba eller inte, utan på att hon bara borde jobba med det som gynnar hennes natur, som lärarinna och sjuksyster… Så har ägnat seminariumet idag åt att diskutera om särartsfeminism verkligen är en form av feminism eller inte…  

Nu har jag en vecka på mig att läsa in mig på litteraturen till delkurs 3, den verkar rätt tråkig och föreläsaren pratar alldeles för osammanhängande för att det ska vara givande, men det löser sig nog. Ska läsa "Tjock beskrivning för en tolkande kulturteori", vilket inte låter så inspirerande… =P Ska iväg till skolan på onsdag, köpa kompendium och hoppas på att inte alla böcker är utlånade på biblioteket… Och sen sitta där och plugga en stund, åka in till stan och köpa hudkräm och sen till Kista på redaktionsmöte.

Imorron ska jag börja på den skriftliga uppgiften till seminariekursen som slutade idag. Ska hitta spår av Darwin i de andra texterna jag läsa. Har en liten aning om hur.

Ikväll ska Tuss och jag festa loss på pizza, eftersom ingen av oss orkar gå ut i regnet och handla mat… =P Ozzå ska vi kolla på CSI. Pratade med mamma innan idag, hon var mycket lessen över att Grissom skulle försvinna från måndagarna… ;)

Just det, stor kram till syrran som har köpt ponny =) Så nu har familjen även en Carmenco, vilket är trevligt. Han är grymt söt och har gjort en bra tävlingssäsong. Ska bli skoj att se hur det går till helgen när syrran startar honom.
Puss!

kotte
Syrran och Carmenco.

Comments are off for this post