Lagom är bäst?

Okt 10 2006 Published by under Vardagssnack

Riktigt stolt över mig själv, hann cykla till skolan och köpa kompendium för nästan 300kr innan instutionen stängde. Så har ägnat eftermiddagen åt att läsa John B Watsons teori om behaviourism. Totala motsatsen mot Freud. Eftersom forskaren inte kan se någon själ i sitt labb så finns det ingen. Och inget omedvetet heller.. Och han vill föda upp småbarn på löpande band för att studera hur spädbarn påverkas av omgivningen. Om Freud var för flummig så är nog Watson lite för konkret, en blandning är nog vettigast…

Blir lite skum på Freud, han är väldigt glad för att analysera andras drömmar, och tolkar dem alltid till traumatiska barndomsminnen/sexuell frustration/andra konstiga saker i det omedvetna, och har inga som helst problem med att hänga ut dessa tolkningar. Av och till analyserar han sina egna drömmar också. Men då blir han plötsligt blyg och vill inte berätta om hela analysen eftersom det blir för känsligt. Visst, är det personligt så är det, men varför då ens försöka analysera sina egna drömmar? Och vad är det han döljer? Vad har Freud för sexuella frustrationer och trauman från barndomen som förföljer honom?? 

Agerade mobilsupport åt syrran imorse, hon ringde och klagade på att hennes mobil inte funkade, visade sig att det var simkortet som inte funkade… Vilket hon kom på alldeles själv efter en stund… ;)

Ikväll är det massor av bra tv, först Bones, sen House och Desperate Housewifes samtidigt, sen Joey och sist Christine. Sen ska jag sova. Massor. Imorron är det seminarium om Freud och Watson, blir nog intressant.
Puss! 

Comments are off for this post