Backup-funderingar…

Okt 15 2006 Published by under Livet som student

Blev klar med uppsatsen imorse och skickade in den. Inte det bästa jag skrivit, absolut inget man kan få nobelpris för, men orkade inte bry mig riktigt… Förhoppningsvis får jag godkänt, annars får jag väl nån annan uppgift att göra…

Har ägnat dagen åt att läsa Mein Kampf. Inte så upplyftande, Hitler ägnar typ 20 sidor åt att älta hur synd det var om honom när han inte fick läsa den utbildning han ville (till konstnär). Vidare 50 sidor gnäll över judar, och den förorenade tyska rasen som måste renas, därefter ett antal sidor om hur han ogillar kommunister/judar/österrikare/kejsaren/klena, kuvade typer/alla som förorenar hans ras/i stort sett de flesta… Sen beskriver han hur han vill förändra skolan, läroplanen måste kortas ner, historia måste vara viktigt men inte att kunna rabbla årtal, de teoretiska ämnena måste ta mindre tid så att idrott får mer plats, eleverna måste utvecklas fysiskt. Och just det, han påstår sig vara väldigt fredlig. Är obehagligt att läsa…

Upptäckte att idag är (nästan) sista dagen att anmäla sig till vårens utbildningar, hade helt missat det eftersom min fortsättningskurs i idéhistoria som jag planerar att läsa endast kräver registrering vid kursstart… Men håller på att utarbeta en backup-plan, omifall jag skulle tröttna. Så funderar på grundkurs i antingen psykologi, historia, religionshistoria eller praktisk filosofi. Eller 10p medicinsk etik. Eller fysik för poeter, det kändes absolut som min nivå på fysik ;) Och kaos låter onekligen spännande. Och jag kan vara vansinnigt poetisk ;)

Är sista anmälningsdag imorron, eftersom idag är en söndag, så ska sova på saken. Måste ta mig samman och anmäla mig till latinkursen jag vill läsa också. Har haft så mycket att plugga (läser ju trots allt redan en heltidsutbildning, så antar att det finns någon slags logik i att inte hinna med så mycket annat), men snart lättar det lite och då hade latin varit skoj att plugga, tror jag. Är dessutom en distanskurs, så slipper gå på föreläsningar och kan plugga helt i min egen takt, låter lyxigt, är säkert inte alls kompatibelt med min brist på självdiciplin… =P

Imorron är det seminarium om fascism, borde egentligen ha läst ett tjockt kompendium på engelska men orkar inte riktigt. Och har 20 sidor av Hitlers kamp kvar som jag borde läsa. Borde kolla upp lite bakgrundsfakta om den som skrivit kompendiumet iaf, så jag har lite koll. Det blir nog bra. Måste komma ihåg att köpa/skicka födelsedagskort till pappa imorron. Jo. Och, som sagt, anmäla mig till lite roliga kurser.

Nä, ska läsa klart Mein Kampf nu. Sen ska Tuss och jag titta på House.
Puss!

Comments are off for this post