Valar av alla de slag…

Sep 17 2006 Published by under Vardagssnack

Har inte gjort mycket vettigt idag, läst lite om nya Atlantis, slöat framför tvn och sovit lite. Och röstat för allra första gången. Woosh, känner mig riktigt vuxen ;) Har inte riktigt definierat mig själv som vuxen, levt i nån slags förnekelse. Trots att jag flyttade hemifrån för 2 år sen och både har fyllt 18 och 20, och varit förlovad i nästan 4,5 år så är jag inte riktigt vuxen. Väl? =P

Pratade med mamma igår, hon ville försäkra sig om att jag skulle rösta..
Mamma: Hur många val har ni då?
Jag: Huh? Hur många valar finns det???
(pappas röst i bakgrunden, förklarar för mamma: "3 val, alla har 3 val")
Mamma(till mig): Ja, riksdag, kommun och landsting du vet…
Jag: Jasså, såna valar… Vi har 4.
(mamma upprepar för pappa som verkar väldigt frågande)
Jag: Folkomröstning om trängselskatter också. Och det gick fortare att åka buss till skolan när det var trängselskatter. Men eftersom jag bor i Solna är det bara om moderaterna vinner som de bryr sig om vad jag röstat, sossarna bryr sig bara om innerstan vilket känns fel. Vilket leder till att jag röstar Ja till trängselskatter och till moderaterna. 

Och nu känns det bra, vad som helst bara jag slipper Persson, har väldigt svårt för honom. Förstår inte hur man kan ha haft makten i 65 av de senaste 74 åren, lova samma saker år efter år, och det händer liksom aldrig nåt, det heter alltid "bättre skola", men efter 64 års makt borde väl skolan vara typ världsbäst? Så nej tack, Persson, heja di blåe ;) 

Valdeltagandet vid vår vallokal var nog lågt, när Tuss och jag gick dit blev vi fullständigt attackerade, alla kom springande och ville dela ut valsedlar till oss, tänk hyenor kring döda djur på savannen så förstår ni…

Vår vallokal var en skola. Hela skolgården var fullständigt överöst med valaffischer, majoriteten med gubbar på. Känns nästan lite pedofil-varning, alla dessa medelålders gubbar som hänger på staketet till skolgården och glor på de små barnen som har rast… 

Imorron ska jag plugga och ta en sväng till biblioteket, leta böcker till min uppsats och till nästa delkurs som iofs inte börjar förrän om 2 veckor, men kan jag sno till mig nån bok redan nu känns det bra, så slipper jag bli alldeles ruinerad, har redan en lista på böcker för över 700kr som jag verkligen vill ha… Illa… =P

Kollade på disneyfilmen Kejsarens nya stil igår, inte sett den innan av nån anledning, men den var sådär lagom söt. Med llamor. Vi älskar Llamor ;)
Puss!

Comments are off for this post